Muamer Hukić: Snažni džin nežnog srca

0
Jednog od planetarno najuspešnijih boksera Muamera Hukića, u svetu poznatog kao Marko Huk, često obuzima nostalgija za Srbijom, mada je sa sinom i suprugom našao potpunu sreću i mir u Nemačkoj gde sada živi.

Ljubitelji boksa već godinama prate rad nemačkog boksera poreklom iz Srbije, Muamera Hukića (29), koji je nedavno dosanjao još jedan svoj san. Naime, po jedanaesti put uspeo je da odbrani titulu šampiona sveta u kruzer kategoriji u WBO verziji zahvaljujući pobedi nad Britancem Olom Afolabijem. U svetu boksa poznat kao Marko Huk, Muamer je rodom iz Sjenice.

Kada je imao osam godina, odselio se sa roditeljima u Nemačku gde je prvo trenirao kik-boks i tekvondo, dok je boksom počeo da se bavi kao petnaestogodišnji mladić.  Za samo osam godina postigao je veliku popularnost i njegove mečeve prati do osamdeset hiljada gledalaca, a prenose ih televizije u 80 zemalja.

Dok u ringu važi za žestokog momka i neustrašivog protivnika, Muamer je van njega, kako tvrde njegovi prijatelji, izuzetno prijatna i mirna osobe sa dobrim manirima. I pored mnogobrojnih obaveza i veoma neobičnog ritma života, Hukić je uspeo da u svoja četiri zida stvori zdravu, nasmejanu i zadovoljnu porodicu. Sa suprugom Aminom (22) i sinom Kerimom (1) živi u Berlinu, a kad god im to obaveze dozvole, često dolaze u Srbiju.

- Nemačka je veoma lepa zemlja, a Berlin je posebno divan. Uslovi života su sjajni i po dobrom standardu, ali zato nam je skoro svaki dan isplaniran u minut. Veoma brzo se živi, pa zato i ne čudi što su veoma retki i dragoceni trenuci koje provodim sa svojom porodicom. Iako imamo malo vremena za zajednička druženja, koristimo ih na najlepši način i što je najvažnije - kvalitetno. Veoma dobro se provodimo zajedno – otkriva uspešni sportista koji je nedavno priredio i veliko slavlje povodom prvog rođendana svog naslednika.

- Nezaboravno smo se proveli u društvu naše najuže porodice i prijatelja, a proslavu smo upriličili u našoj porodičnoj vili u Berlinu. Moj sin je moja mala kopija i on zaista po svemu podseća na mene, čak i po ponašanju, što najviše dolazi do izražaja u onim trenucima kada želi da sve bude baš onako kako je on to zamislio. Naravno da želimo još dece i veliku porodicu, ali kako privatno, tako i poslovno, moji planovi i snovi su moja tajna dok ih ne sprovedem u delo – govori svetski poznati bokser koji od svoje životne saputnice dobija veliku podršku.

- Dobro se sećam trenutka kada mi je rođak Elvis jednom prilikom rekao: Ako ikada budeš razmišljao o ženidbi i tome da se oženiš sa dobrom, poštenom i prelepom devojkom, onda u obzir dolazi samo Amina. I, kao što vidite, ja sam ga poslušao. Supruga mi često zamera i to što sam previše tvrdoglav – iskren je Muamer kojeg neretko obuzima seta kada pomisli na rodni kraj.

- Često sam nostalgičan kada se setim Srbije. Nedostaje mi toplina  našeg naroda, naš mentalitet i kad god sam u prilici, odlazim u svoju zemlju. Naročito mi je žao i teško kada vidim na kakve sve prepreke nailaze bokseri u Srbiji. Uspešnim sportistima potrebno je da iza njih stane i država, da ih finansijski podrži kako bi imali što bolje uslove za trening, ali i motivaciju za uspeh – zaključuje proslavljeni šampion u kruzer kategoriji.

Piše: Danilo Mašojević

TAGOVI: sport123
makonda-tracker