Očajne domaćice: Sujeta rasturila lepu družinu

0
Pošto je završeno emitovanje Očajnih domaćica, zvezde ove serije, Marša Kros, Felisiti Hafman, Eva Longorija, Teri Hačer i Nikolet Šeridan, potvrdile su glasine da međusobno nisu u dobrim odnosima.
Foto: Guliver
Foto: Guliver

Sociološka istraživanja koja se bave fenomenom grupe, kao najfunkcionalniju skupinu ističu onu u kojoj nije prisutno više od dvoje ljudi jer kada u određenoj grupaciji postoje tri čoveka, dvoje uvek mogu da se okrenu protiv jednog. Neka psihološka istraživanja bavila su se i time koje crte ličnosti čovek treba da poseduje kako bi bio pogodan za funkcionisanje u grupi i na tom spisku nema mesta za narcisoidne i razmažene karaktere. Družina o kojoj na ovom mestu govorimo broji pet lepih žena koje su u okvire svoje grupe ugostile planetarnu popularnost i novac, ali sujeta je bila bolest koju nisu mogli da izbace iz svojih redova. Zvezde serije Očajne domaćice, glumice Marša Kros (51), Felisiti Hafman (50), Eva Longorija (38), Teri Hačer (48) i  Nikolet Šeridan (49), uspele su da svojim ulogama učine spomenutu seriju najgledanijom na svetu, ali ono što im nije pošlo za rukom jeste to da budu u prijateljskim odnosima. Godinu dana otkako je završeno emitovanje i poslednje, osme sezone, istina o zategnutim odnosima Očajnih domaćica izašla je na videlo. I dok su žene širom sveta pomno pratile svoju omiljenu seriju, malo koja je znala šta se dešava iza kulisa. Situacija koja je počela da izaziva sujetu ovih zvezda dogodila se još na kastingu, gde su glumice Marša Kros, kasnije poznata kao Bri, i Nikolet Šeridan došle u isto vreme, ali nijedna od njih nije dobila ulogu koju je htela. Još tada, njih dve istakle su da im je ipak veoma drago što njihova mesta nisu dobile tada mnogo poznatije glumice koje su se na tom mestu pojavile. Prva epizoda koja prati život dama iz naselja Visterija Lejn emitovana je 3. oktobra 2004, da bi se već godinu dana nakon toga dogodio prvi incident među lepim akterkama ove serije. Glasine o tome da se rivalke sa ekrana ne podnose ni kada su kamere ugašene, potvrđene su prilikom njihovog fotografisana za magazin Vanity Fair. Tada su se Marša Kros, Felisiti Hafman i Eva Longorija, poznatija kao Gabrijel koja ne voli svog muža, pobunile protiv odluke fotografa da u centar stavi Teri Hačer i zapretile da će napustiti studio. Pored toga, one su otvoreno govorile o tome da je Hačerova, u seriji Suzan, arogantna i umišljena, pa su njeno ime čak odbili da uvrste na zahvalnicu filmskim radnicima koje su sastavile i potpisale sve glumice Očajnih domaćica.

- Zarađivale su manje od mene i s tim nisu znale da se nose. Prema meni su bile jako zle - ističe Hačerova koja je prilikom snimanja jedne od scena na setu polomila dva rebra. Dok je ova glumica tvrdila da će Očajne domaćice biti snimljene kao film, njene koleginice tvrdile su da za tako nešto ne postoje šanse. I ako pomislite da su se one urotile protiv Teri Hačer, po Holivudu se pričalo da ni druge domaćice privatno nisu u najboljim odnosima. Eva Longorija je navodno u pauzama koristila priliku da visi na društvenim mrežama odbijajući da se pridruži ostatku družine, a njena koleginica Nikolet Šeridan 2010. godine tužila je autora i izvršnog producenta serije Marka Čerija zbog toga što se osetila omalovaženom kada je njen lik ukinut. To je dodatno podiglo tenziju među glumicama, a Nikolet je koleginicama zamerala i to što joj nisu pružili veću podršku tokom trajanja sudskog procesa koji je izgubila pa je morala da se pomiri sa činjenicom da njen lik neće postojati u narednim sezonama.

Piše: Stefan Tošović

makonda-tracker