Goca Tržan i Ivan Marinković: Javni obračun bivših supružnika

1
Dve godine posle razvoda, pevačica Goca Tržan i njen bivši suprug Ivan Marinković brutalno se razračunavaju preko medija iznoseći sav prljav veš koji se nakupio tokom njihovog zajedničkog života, ali i posle burnog rastanka, optužujući jedno drugo za prevare,
Foto: Story press
Foto: Story press

Kada su se posle samo šest meseci veze verili u jesen 2006, a potom početkom sledeće godine, poneseni strašću i iskrenim emocijama, stupili u brak iščekujući i svoje prvo dete, pop pevačica Goca Tržan (39) i njen bivši suprug Ivan Marinković (35) verovatno nisu mogli ni u najcrnjim snovima da zamisle u šta će se pretvoriti njihova ljubav za koju su verovali i tvrdili da će trajati do kraja života.

Dok su se pred Bogom i ljudima zaklinjali na vernost i maštali o zajedničkoj budućnosti ispunjenoj dečjom grajom, bili su sigurni kako su jedno u drugom pronašli savršene partnere, a onda su ih međusobno nerazumevanje, sujeta ili pak neumoljivi prst sudbine, pred kojim smo svi nemoćni, demantovali na najgori mogući način. Slike nasmejanih i zagrljenih supružnika koji s ljubavlju odgajaju ćerku Lenu (6) pod istim krovom u stanu u Mirijevu, već polovinom 2011. pale su u vodu jer je objavljeno kako se razvode.

Brojne trzavice tokom četvorogodišnjeg braka počele su definitivno da isplivavaju na površinu... Razočarani Ivan sumnjičio je Gocu za prevaru, ona je pokušavala da ostane čvrsta tvrdeći da nikada ništa ružno neće reći o ocu svog deteta, ali je ubrzo priznala kako ju je posle rastanka Ivan često uhodio i provocirao i da im u braku nimalo nisu cvetale ruže.

Iako je delovalo da su se posle višemesečnog mučnog perioda strasti i međusobne javne optužbe bivših ljubavnika konačno smirile, poslednjih nedelja domaća javnost svedok je njihovog brutalnog obračuna i rata saopštenjima u kojima ne prezaju od iznošenja najdublje intime.

 

OD LJUBAVNIH IZJAVA DO TEŠKIH UVREDA

Prvo je Ivan u ispovesti za Blic Puls naveo da ga Goca ucenjuje oko stana jer ne želi da ga oslobodi obaveze solidarnog dužnika za kredit na stan u Mirijevu, kao i da ga je prijavila policiji za uznemiravanje i pretnju zbog poruka koje joj je napisao i poslao u afektu. On je otkrio i kako je pred kraj njihovog braka saznao da ga je varala i da je imao dokaze za to zbog čega ga je ona tokom svađe nasrnula na njega nožem i rasekla ga po ruci dok se branio, kao i to da ga je maltretirao njen otac…

Nekadašnje ljubavne izjave i poljupce zamenile su potom oštre reči o tome ko je koliko tačno doprineo u braku, ko je stvarno radio, a ko živeo na tuđ račun, ko je uzeo poslednji novac iz Lenine kasice-prasice, a ko tražio novac umesto poklona na svadbi, ko je bio nasilnik, a ko žrtva....


- Verovatno prvi put otkako sam javna ličnost, osećam stid. Sramota me je svog ličnog izbora koji sam pozdravila pre dve godine, sramota me je što znam da će moja ćerka ubrzo moći da pročita laži koje je njen tata rekao o njenoj mami. Jer, kako devojčici koja je stalno sa mamom objasniti da njen otac iz čiste obesti, a možda i dosade nalazi za shodno da govori o tome kako njena mama ne brine dovoljno o njoj, a ona dobro zna koliko lepo živi sa svojom mamom.

Stvarno sam imala nameru da hipoteku i njegovu obavezu kao solidarnog dužnika skinem što pre, ali sada se pitam zašto bih žurila? Zbog čega bih oprostila i sve alimentacije, one od po 5.000 dinara mesečno, kada je Lenin tata zdrav, prav čovek koji i te kako može da radi. Da se ne lažemo, posla uvek ima za one koji hoće da rade i koji žele da pomognu svom detetu. Dokle da se meni preti novinama? Evo, moj bivši muž ostvario je svoju pretnju i šta sada? Da li je zadovoljan zbog naslovne strane ili se stidi svoje gluposti? Nije li bilo lakše još godinama zloupotrebljavati ulogu Leninog tate i dobijati pomoć? Da, prijavila sam ga policiji i stojim iza toga da mi je brutalno, sramno i jadno pretio prebijanjem. I da, neću odustati. Ne pada mi na pamet da konačno budem budala - navela je Goca u svom saopštenju za medije, a potom je u ponedeljak u intervjuu za Svet&Style navela da je Ivana prijavila policiji jer joj je u poslednjim porukama pretio kako će joj odseći ruke i iskopati oči, kao i da je razlog njegovog ponovnog pojavljivanja u medijima to što očajnički želi da se eksponira.

Ona tvrdi kako je fizički nasrtao na nju pred kumovima jer je tražila da joj vrati novac koji je stavljao na svoj štedni račun, kao i da kao dokaz postoje fotografije i povredna lista iz Urgentnog centra, ali i da su se razveli jer je neradnik koji je prokockao svu njenu ušteđevinu i zbog toga što se propio i ponižavao je u trenucima pijanstva.

 

KO JE DŽELAT, A KO ŽRTVA

Istog dana, prozvani Ivan Marinković obratio se medijima svojim saopštenjem, poput svoje bivše drage, otkrivši nove detalje iz njihove petogodišnje zajednice, ali i iz Gocinog života.

- Navikla si na lagodan život jer si pre mene bila sa muškarcima koji su sumnjivim poslovima imali da ti priušte bunde, cipele od hiljadu evra i ostale, manje bitne stvari u životu. Pred kojima si bila manja od makovog zrna, koje nisi smela da prijaviš kada su te tukli i maltretirali, a od kojih je većina od njih pokojna ili u zatvoru. Pa do onih koji su te ozbiljno pokrali, pa smo zajedno pokušavali da povratimo taj novac, ali nismo uspeli. Znam da ti je bilo teško da živiš sa čovekom koji je pošteno radio za platu od 500 evra, ali eto, tako ti se potrefilo. Znam da ti je bilo krajnje vreme da rodiš dete, i da su te roditelji pritiskali i eto, desio sam se ja, Ivan. Zaljubio se, a sve ostalo je istorija. Da li se sećaš kada si se kod moje majke raspitivala koliko sam zdrav i plodan i da li u porodici ima nekih naslednih bolesti? Sećaš li se da si mi pričala o svim svojim bivšima s kojima si htela dete, a niko to nije hteo? Ja se za razliku od tebe ne stidim i ne kajem zbog braka sa tobom, iako ima više činjenica i razloga za to jer moja prošlost nije burna kao tvoja. Srećan sam što imam najdivnije dete koje neizmerno volim - istakao je Marinković koji je demantovao da je nasilnik i alkoholičar.


- Podsećam te na milione tvojih intervjua, godinama ranije u kojima si i bogu i narodu dosadila, o priči kako je Ivan divan muž, otac, vredan, dobar, pažljiv… Pa te pitam, imaš li stida i obraza, pošto pameti nemaš i ne sećaš se šta si pričala - da sad pričaš kako sam te udarao i maltretirao? To što ponekad popijem čašu piva sa društvom ti karakterišeš kao alkoholizam? Ja se ne krijem da to radim, evo slikaću se u kladionici sa svojim društvom i čašom piva, sa osmehom na licu jer sam to radio i pre nego što sam tebe upoznao, a na kraju krajeva, to nije ništa što bi sada tebe zanimalo, i što ne radi 80 odsto muškaraca! Pa i sve veze koje povlačiš ne bi li me predstavila kao manijaka, a ja ni mrava nisam zgazio i sa svojih 35 godina nemam policijski dosije. Jako volim žene i poštujem ženski rod. Ubio bih se kada bi bio toliko slab da udarim ženu. Neka ti je sve na čast i samo napred - poručio je Ivan bivšoj supruzi iz čije PR službe je saopšteno kako se ona više neće oglašavati povodom njegovih neosnovanih optužbi, već da je obavestila sve nadležne institucije i angažovala advokata Branislava Bogdanovića koji će po više osnova podneti tužbe protiv njenog nekadašnjeg muža.

Iako je u ovoj mučnoj priči sa zapletom nalik na španske i indijske serije nemoguće razlučiti ko je dželat, a ko žrtva i kakav će uopšte biti njen kraj, neminovno se nameće pitanje zbog čega ovo dvoje ljudi svoju najdublju intimu nisu mogli da zadrže samo za sebe i reše probleme među četiri zida jer će njihova devojčica verovatno snositi najviše posledica njihovih možda ishitrenih odluka…

Piše: Jelena Kulović

makonda-tracker