Džek Nikolson napušta glumu nakon 50 godina karijere

0
Osvojio je dva Oskara za najboljeg glumca u One Flew Over the Cuckoo’s Nest i As Good as It Gets, kao i za najbolju sporednu ulogu u filmu Terms of Endearment, ali nakon više od 50 godina karijere, slavni glumac Džek Nikolson rešio je da ode u penziju.
Džek Nikolson, foto: Bang media
Džek Nikolson, foto: Bang media

Legendarna sedamdesetšestogodišnja zvezda ne planira više da se pojavljuje u filmovima, a odlučio je da se penzioniše nakon više od 50 godina uspešne karijere.

- Razlog njegovog odlaska u penziju vrlo je jednostavan - gubi pamćenje. Ima 76 godina i probleme s pamćenjem tako da više ne može dobro da pamti rečenice koje bi trebalo da izgovori - rekao je izvor blizak slavnom Nikolsonu.

Trostruki oskarovac na velikom platnu nije se pojavio od 2010. godine kada je s Riz Viterspun glumio u filmu How Do You Know.

Nikolson je karijeru počeo 50-ih godina prošlog stoleća, a prvo je radio za MGM studio animiranih filmova. Prvu glavnu ulogu imao je 1958. godine u filmu The Cry Baby Killer.

Osvojio je dva Oskara za najboljeg glumca u filmovima One Flew Over the Cuckoo’s Nest i As Good as It Gets, kao i za najbolju sporednu ulogu u filmu Terms of Endearment. Ukupno je za Oskara bio nominovan 12 puta, osam puta za najboljeg glumca i četiri puta za najbolju mušku sporednu ulogu zbog čega nosi titulu glumca s najviše nominacija u istoriji ove dodele.

makonda-tracker