Snežana i Vlade Divac prikupili sto hiljada dolara za humanitarne svrhe

Na humanitarnoj večeri u prestižnom čikaškom restoranu Topaz prikupljeno je rekordnih sto hiljada dolara za akciju Možeš i ti. To je bila kruna više nego uspešne serije dobrotvornih skupova Fonda Ana i Vlade Divac - HOD u Sakramentu, San Dijegu i Čikagu
3
1 / 4 Foto: Hod

Košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Snežana godinama su aktivni u humanitarnom fondu Možeš i ti, a nedavno, dok su boravili u Sjedinjenim Američkim državama, prikupili su rekordnih sto hiljada dolara. Veče pre skupa u Topazu, Desko Nikitović, konzul Srbije, organizovao je prijem u konzulatu, na kome su Ana i Vlade Divac našim zemljacima iz Čikaga i okoline prezentovali planove i ciljeve vezane za zbrinjavanje izbeglih i raseljenih lica iz kolektivnih centara u ovoj godini. Dušan Petrović, predsednik Upravnog odbora Wrigleysa, a poreklom iz Ivanjice, nedavno je sa porodicom osnovao svoju humanitarnu fondaciju. Prva akcija njegove fondacije je donacija 50 hiljada dolara za HOD-ovu akciju Možeš i ti. Pored Petrovića, Vlade Divac se posebno zahvalio i Kolu srpskih sestara, sjajnom domaćinu Branku Palikući vlasniku restorana Topaz, Mariju Simiću, slikaru poreklom sa Kosova koji je dao na aukciju nekoliko svojih dela, kao i konzulu Nikitoviću.
- Prevashodna želja mi je bila da naše zemljake upoznam sa idejom i ciljem akcije. Čikago je prevazišao sva naša očekivanja i od srca se svima zahvaljujem na ovakvoj podršci. Ostvarila mi se želja da se Srbi ujedine oko jedne ideje. U ovih dvadesetak godina bio sam na neki način njihova spona sa maticom. Tokom karijere reprezentovao sam i svoju porodicu, zemlju i narod. Kao što sam i ljudima u Čikagu rekao, nadam se da sam to uradio na najbolji mogući način - rekao je Divac po završetku američke turneje.

makonda-tracker