Novak Đoković u Americi održao govor protiv napada na Siriju

4
Odluka srpskog tenisera da usred Njujorka kritikuje američku vojnu intervenciju i to dok se Amerika sprema za rat izazvala je veliki publicitet.
Novak Đoković, foto: Getty images
Novak Đoković, foto: Getty images

Prvi teniser sveta Novak Đoković, koji je imao 12 godina kada je NATO bombardovao njegov rodni grad Beograd 1999. godine, izjavio je da vojna intervencija u Siriji nije dobro rešenje.

- Apsolutno sam protiv svake vrste oružja, svake vrste vazdušnih ili raketnih napada. Protiv sam svega što je destruktivno, jer imao sam lično iskustvo, znam da to ne donosi nikome ništa - rekao je dvadesetšestogodišnji Đoković u Njujorku gde učestvuje na US Open-u, poslednjem grend slem turniru u sezoni.

Đoković je često pričao o vremenu između marta i juna 1999. koje je s roditeljima proveo u Beogradu tokom bombardovanja.

- To je iskustvo koje ne treba želeti nikome, rat je najgora stvar za čovečanstvo. Niko ne izađe kao pobednik - ocenio je Đoković.

- Bili smo nemoćni, srećom svi smo preživeli, i iz tog iskustva i te situacije izvukli smo veliku životnu lekciju - rekao je Đoković.

makonda-tracker