Nataša Vukoje: Ćerka me je naučila da uživam u životu

0
Trenutak kada je rodila ćerku Đurđu bivšoj košarkašici Nataši Vukoje značio je mnogo više od neizmerne ljubavi koju je osetila. Plod njenog braka sa političarem Aleksandrom Jugovićem, od koga se rastala pre dve godine, njenom životu dao je novi smisao...
Foto: Vladimir Šporčić
Foto: Vladimir Šporčić

Nekada uspešna košarkašica i jedna od naših najlepših dama u svetu sporta, Nataša Vukoje (27), i danas pleni istim šarmom i energijom. Ipak ne krije da je daleko ozbiljnija, najviše zbog toga što svaki njen dan oblikuje ćerkica Đurđa (3) koju je dobila u braku sa bivšim suprugom, političkim funkcionerom Aleksandrom Jugovićem (38), od koga se rastala nakon dve godine braka. Atraktivna brineta danas uživa u svakom novom danu i na sasvim novi način posmatra svoju svakodnevicu.

- Zahvaljujući majčinstvu postala sam mnogo zrelija, odgovornija... Najbitnije što sam naučila jeste da treba uživati u svakom trenutku jer vreme brzo proleti. Pošto sam svesna toga, trudim se da mi svaki dan bude kvalitetan i drugačiji. Imamo samo danas i treba da ga učinimo što zabavnijim, a sve ostalo doći će samo. U Đurđinom i mom odnosu ključna stvar je poštovanje. Trudim se da je naučim da ceni ljude oko sebe, one koji su drugačiji, koji se slažu ili ne slažu sa njom, kao i to da i sama očekuje poštovanje drugih. To je i najbitnije za formiranje svake ličnosti - otkriva ponosna mama koja ne krije kako je veoma važno da svojoj ćerki predstavlja autoritet.

- Porodica me ocenjuje kao strogu mamu. Dosta obaveza u toku dana završavam sa Đurđom, često putujemo i tada je vrlo bitno da me sluša i zna da se ponaša na određenim mestima. Za neke je to strogost, za mene lepo vaspitanje. Trudim se da na što kvalitetniji način provedem vreme sa ćerkom. Naravno, sve bih teško postizala da mi roditelji ne pomažu. Moja mama uvek je tu kada zatreba pomoć i na tome sam joj do neba zahvalna - kaže Nataša koja ima veliku podršku bivšeg supruga.

- Sa Aleksandrom sam u odličnim odnosima. Najbitnije od svega jeste to što se Đurđa i on odlično slažu i mnogo vremena provode zajedno. Ne opterećujem se novim vezama jer kada budem bila spremna, dogodiće mi se romansa. Sigurno je kako sam sada mnogo obazrivija u ljubavi, a to je valjda i prirodno. Verujem da se, kada se pojavi prava osoba, to oseti na potpuno drugačiji način - iskrena je bivša sportistkinja koja već dve godine uspešno vodi fitnes koncept Wake Up with Nataša Vukoje u Fitness&Beauty centru u Beogradu, a posvećena je i profesionalnom usavršavanju.

- Ovo leto za mene je jedno od najaktivnijih do sada. Do kraja septembra trebalo bi da završim studije sportske psihologije u Londonu. Poslednjih nekoliko godina potpuno sam se posvetila izučavanju sportske psihologije i psihoterapije. Kao bivši sportista, iz svog ličnog iskustva znam koliko je ta oblast u Srbiji zapostavljena, a vrlo potrebna svakom sportisti i klubu. U narednom periodu počeću da pišem rad na temu Energetski oporavak sportista i nadam se kako ću uspeti da uspostavim saradnju s jednim od naših sportskih klubova - otkriva Vukoje.

 

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker