Goran i Ivana Višnjić: Nakon sina, usvojili i ćerku

0
Porodica poznatog hrvatskog glumca sa američkom adresom Gorana Višnjića i njegove supruge Ivane sada je bogatija za još jednog člana, pošto je par usvojio četvorogodišnju devojčicu Sofiju Vivijen.
Foto: Splash, Guliver, Gogoranvisnjic
Foto: Splash, Guliver, Gogoranvisnjic

Hrvatski glumac koji već godinama živi i radi u Americi, Goran Višnjić (40), i njegova supruga Ivana dobili su treće dete nakon što su usvojili devojčicu kojoj su dali ime Sofija Vivijen. Ova vest nedavno je osvanula na glumčevoj fan stranici GoGoran Visnjic gde su objavljenje i fotografije njihove usvojene devojčice. One su snimljene pre nekoliko meseci dok je poznati filmski umetnik šetao Los Anđelesom u društvu supruge, starijeg sina Tina, a tom prilikom pridružila im se i Sofija. Na spomenutoj fan stranici tada je objavljeno i kako su Goran i Ivana zvanično dobili starateljstvo nad usvojenom devojčicom.

Da nameravaju proširenje porodice Story je saznao još početkom juna kada se u javnosti uveliko govorilo o tome da su Višnjići podneli zahtev za usvajanje još jednog deteta, a rukovodeći se tim informacijama pokušali smo da saznamo da li je to istina. Dok se bračni par Višnjić nije javljao na telefon, članovi njihove porodice nisu hteli da potvrde, ali ni da demantuju ovu priču. Stoga smo već tada stupili u kontakt sa Goranovom majkom Milkom koja nam je kratko rekla kako ona nije merodavna da odgovori na takvo pitanje. Ništa konkretnije nije nam rekao ni Ivanin otac, poznati reditelj Antun Vrdoljak, koji je takođe odbio da nam kaže da li Goran i Ivana planiraju da usvoje dete. A onda su do nas pre mesec dana stigle vesti da su slavni glumac i njegova supruga pokrenuli postupak za usvajanje devojčice koja bi u njihov dom trebalo da stigne tokom avgusta. Tada smo ponovo pozvali Ivanu Višnjić koja nam se ovoga puta javila, ali nije potvrdila nagađa o usvajanju.

- Kada budemo hteli da usvojimo dete, sami ćemo obavestiti javnost o tome. To je sve što mogu da vam kažem - ljubazno nam je poručila.

Ivana i Goran koji već godinama žive u Los Anđelesu nikada nisu krili da priželjkuju veliku porodicu. Njihova želja počela je da se ostvaruje 2007. godine kada je u njihov život ušao dečak Tin koji danas ima šest godina, a par ga je usvojio u Americi dok je ime dobio po pesniku Tinu Ujeviću koji je rodom iz Imotske krajine, kao i Ivanin otac.

- Imati potomstvo velika je odgovornost i zato smo Ivana i ja dugo bili u braku bez dece. Dete je promenilo naš ritam spavanja, ali ono je i veliko veselje. U svakom slučaju, veliko iskustvo - rekao nam je tada Goran i najavio kako on i supruga imaju nameru da prošire porodicu.

- Ivana i ja svakako želimo da imamo još dece. Hoće li to biti tako što će ga Ivana roditi ili ćemo mališana usvojiti, ne znam - rekao je on.

Na leto, sedmog jula 2011. godine, par je dobio svoje prvo biološko dete, dečaka Viga Lea, a rodila ga je surogat majka.

Osim ovo troje dece sa Ivanom, Goran ima šestogodišnju ćerku Lanu Lauders koju je dobio u vanbračnoj aferi sa Šibenčankom Mirelom Rupić.

 

Piše: Nikolina Kunić

Priredio: Stefan Tošović

 

makonda-tracker