Monika Beluči i Emir Kusturica: Druženje uz šalu i smeh

0
Slavna italijanska glumica Monika Beluči doputovala je u Trebinje gde će provesti mesec i po dana kako bi snimila film čiju režiju potpisuje Emir Kusturica. Njihov susret bio je ispunjen šalom i smehom, a jedna od najlepših žena nijednog trenutka nije se ponaš
Foto: Dragan Teodorović Zeko, Guliver, Profimedia
Foto: Dragan Teodorović Zeko, Guliver, Profimedia

Proslavljena italijanska glumica Monika Beluči (48) pre nekoliko nedelja doputovala je na Balkan, a njen dolazak ujedinio je bivšu Jugoslaviju, bar kada je reč o medijskom interesovanju. Predstavnici sedme sile iz svih nekadašnjih republika sjatili su se na aerodrom Ćilipi u Dubrovniku sa željom da slikaju putenu lepoticu. Iako se pretpostavljalo kako će Monika iskoristiti priliku da obiđe ovaj srednjovekovni grad, ispostavilo se da su je na izlazu iz aerodromske zgrade sačekali džipovi užičkih registarskih tablica pa je odvezena u Trebinje. Posle kraće vožnje, oko 17 časova, jedna od najlepših žena sveta stigla je na krajnji jug Republike Srpske gde će  provesti sledećih četrdeset dana. Razlog za to je snimanje njenog novog filma Na mlečnom putu čiju režiju će potpisati najuspešniji reditelj sa ovih prostora, Emir Kusturica (58). Popularni Profesor, kako ga još oslovljavaju, ovaj put neće muku mučiti samo sa rediteljskim zanatom, već će se naći i u glavnoj muškoj ulozi. U zavisnosti od ljubavnih zapleta u scenariju koji je zajedno s njim pisala njegova ćerka, dramaturg Dunja Kusturica, Emir ima dobru šansu da mu pozavide svi miškarci na svetu, ukoliko uopšte postoji još neki pripadnik jačeg pola koji ga i zbog samog prijateljstva sa Belučijevom nije gledao ispod oka. Koliko je do sada poznato, film se sastoji iz tri dela i sadrži priču o zmiji, ljubavi i monaštvu, a kako je reditelj istakao, glavna tema biće dobrota koja je neophodna za okretanje Zemlje oko svoje ose.

Glavna ženska uloga poverena je Moniki Beluči, a značajan deo radnje dočaraće i Sloboda Mićalović. Premijera je zakazana za maj sledeće godine, a posetioci festivala u Kanu imaće priliku da ga prvi pogledaju. Naravno, kako se i očekivalo, najveću senzaciju izazvao je pristanak Monike Beluči da se priključi ekipi, ali sve do utorka neverne Tome polemisale su o tome da li će se ona stvarno pojaviti na snimanju. Ispostavilo se, ipak, da je oberučke prihvatila Kustin poziv i puna elana doputovala u Hercegovinu. Mada se spekuliše kako je većina zvezda koja je napravila ozbiljnu holivudsku karijeru razmažena, ispostavilo se da ova Evropljanka pripada drugoj vrsti. To je dokazala i time što je sa dubrovačkog aerodroma otišla prvo na set na Klobuk, gde se trenutno gradi mali filmski grad, kako bi se upoznala sa ekipom, a tek posle razgovora s njima, zaputila se u hotel. Baš tu se srela i sa Kusturicom koji se u trenutku njenog dolaska spremao za brijanje. Bio je dobro raspoložen i stalno se šalio da i on mora da se uredi i bude zgodan pošto stiže Monika.

- Ovde je prelepo, oduševljena sam prirodom i presrećna što ću  neko vreme boraviti na ovom prostoru - rekla je Monika kojoj su domaćini poklonili buket i poželeli joj prijatan boravak u svom gradu. Ispred hotela Platani, gde je smeštena, slavna glumica je pozirala mnogobrojnim fotografima i snimateljima. Osoblje hotela potvrdilo je kako je glumica bila veoma skromna i nije imala nikakve posebne zahteve, te da je njen apartman broj 106 spremljen kao za bili kog drugog gosta. U sobi je veliki francuski krevet, dve fotelje, slika jednog impresioniste, a na stolu korpa voća i cveće.

 - Dočekujemo je kao bilo kog drugog gosta, a jedina razlika jeste u tome što će  nju sačekati nešto od hercegovačkih tradicionalnih proizvoda: tvrdoško vino, hercegovački sir, med, grožđe i smokve. Po tome je Hercegovina poznata, a mi se nadamo da će ona uživati u našim đakonijama - ispričali su nam u hotelu Platani.

Kako je ranije najavljeno, očekuje se da na setu glumicu poseti i porodica, odnosno suprug Vensan Kasel (46) sa ćerkama Devom (9) i Leoni (3), ali datum njihovog dolaska još nije potvrđen.

Piše: Moni Marković

makonda-tracker