Majk Tajson: Zbog alkohola sam na ivici smrti

0
Bivši svetski bokserski šampion Majk Tajson karijeru je upropastio zbog problema sa alkoholom i drogama, a iako je poslednjih nekoliko godina govorio da je čist, nekadašnji čelični momak priznao je da je alkoholičar.
Majk Tajson, Guliver/Getty images
Majk Tajson, Guliver/Getty images

Majk Tajson prisustvovao je promociji kanala ESPN, gde je otvoreno progovorio o tome da je sve ove godine zapravo poročan.

- Ponekad sam loš momak. Uradio sam mnogo loših stvari i želim oproštaj. Želim da živim drugačijim životom, da budem trezan. Ne želim da umrem, a na ivici sam smrti jer sam opaki alkoholičar. Pravo je čudo što ovih nekoliko dana nisam ništa konzumirao. Lagao sam sve da sam trezan, a nisam bio. Ne želim više da uzimam drogu i alkohol - rekao je nekadašnji bokser, koji je tri puta bio na rehabilitaciji.

On je na konferenciji govorio i o svađi sa bivšim trenerom i smrti svoje ćerke. Četvorogodišnja Egzodus preminula je u maju 2009. godine, kada se udavila gajtanom igrajući se na traci za trčanje. Tragedija je Tajsona trgla iz ponora u koji je sve dublje tonuo.

- Tada sam uzimao ogromne doze. Planirao sam da se ubijem, ali smrt moje ćerke me je trgla iz takvih razmišljanja. Prošao sam kroz pakao, ali želim da živim - objasnio je on.

Na kanalu HBO uskoro će početi da se emituje Tajsonova brodvejska monodrama pod nazivom Majk Tajson: Neosporna istina. Tekst je napisala njegova žena Kiki, a govori o putu od opasnog momka iz Bruklina do požrtvovanog oca.

makonda-tracker