Ana Ivanović: Priželjkujem džentlmena

6
Nakon romanse sa kolegom Fernandom Verdaskom, lepa teniserka Ana Ivanović rešila je da krije svoju intimu od javnosti, ali nada se novoj ljubavi
foto: Miša Obradović
foto: Miša Obradović

Za dvadesetdvogodišnju Anu Ivanović, jednu od najlepših teniserki sveta, trenutno osmoplasiranu na WTA listi, prethodna godina bila je prepuna prijatnih iznenađenja jer je osvojila svoju prvu gren slem titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, a tokom Olimpijade, u centru svetske medijske pažnje bila je njena višemesečna veza sa španskim kolegom Fernandom Verdaskom. Anini snovi za ovu godinu odnose se na osvajanje novog gren slem turnira, a marljivim radom planira ponovo da se vrati na sam vrh svetskog tenisa. Iako ovu godinu nije počela sjajno, zahvaljujući velikom trudu i studioznim treninzima uspela je da dođe do finala na turniru u Indijan Velsu, gde je izgubila od Ruskinje Vere Zvonareve. 

- Zadovoljna sam svojim učešćem na tom turniru jer sam uživala igrajući tenis, iako bi, naravno, bila srećnija da sam pobedila. Ipak, moj cilj je da tokom 2009. godine osvojim još jednu gren slem titulu – priča atraktivna teniserka koja je prošle godine od strane nemačkog magazina Bild proglašena za najzgodniju sportistkinju na svetu.

Iako je od svoje pete godine aktivna u belom sportu, lepa Beograđanka veoma često uživa i u svojim sitnim zadovoljstvima, a slobodno vreme najradije provodi sa porodicom i prijateljima.

- Uspela sam da napravim balans u svom životu, tenis jeste moja pasija i zbog toga imam manje slobodnog vremena od mojih vršnjaka, ali naučila sam da živim s tim. Trudim se da nađem dovoljno slobodnog vremena i za druga svoja interesovanja, ali i emotivne veze – kaže teniserka koja trenutno nije zaljubljena, a kako su mediji krajem prošle i početkom ove godine često pisali o njenoj romansi sa Verdaskom, trudiće se da ubuduće svoj privatni život čuva daleko od javnosti.

- Ne kajem se ni zbog jedne reči koju sam izgovorila o našoj vezi, ali bilo mi je krivo što je većina novina od moje kratke izjave napravila čitave eseje i objavili nešto što nikada nisam rekla. Zapravo, samo sam potvrdila da smo nas dvoje u to vreme bili zajedno. Zato ću ubuduće svoj privatni život čuvati samo za sebe – iskrena je Ana.

I pored mnogo obaveza koje je očekuju ovog proleća i leta, šarmantna princeza belog sporta nada se da će njeno srce osvojiti neki pravi džentlmen, a muškarac iz njenih snova mora da bude vredan i uspešan kao i ona.

- Sviđaju mi se džentlmeni i to je prva osobina koju primetim kod svakog muškarca. Takođe, volim mladiće koji su šarmantni, ali i vredni i ambiciozni poput mene – zaključuje Ivanovićeva.    

Ivana Nikolić

makonda-tracker