Marija Savić-Srećković i Aleksandar Srećković Kubura: Naš šampion u puzanju

0
Dok starijeg sina ispraćaju na prvo samostalno letovanje, supružnici Marija Savić-Srećković i Aleksandar Srećković Kubura raduju se prvim zubićima mlađeg Vanje koji svakodnevno celu porodicu uveseljava svojim novim saznanjima.
Foto: Petar Đorđević
Foto: Petar Đorđević

Bračni partneri Marija Savić-Srećković (39) i Aleksandar Srećković Kubura (39), sve obaveze koje imaju podredili su svojim sinovima Aleksi (17) i devetomesečnom Vanji. Dok stariji pakuje kofere za odlazak na more, mlađi već uveliko puzeći istražuje svet oko sebe. Za to vreme ponosni mama i tata pripremaju se za nove poslovne poduhvate koji ih očekuju, ali i usklađuju vreme kako bi neko uvek bio slobodan da čuva Vanju.

Story: Kako provodite vrele letnje dane u Beogradu?

Marija: Juli nije toliko vreo, što je olakšavajuća okolnost kada imate malu decu, odnosno bebu. Vanja ne voli buku i gužvu, pa zato izbegavamo takva mesta.

Story: U kojoj je sada fazi Vanja? Da li mu rastu zubići?

Aleksandar: Vanja je napunio devet meseci i sigurni smo da bi pobedio na nekom takmičenju u puzanju. Zubići rastu i svako od nas na ruci ili ramenu ima bar po jedan ugriz. Grize s osmehom pa mu je oprošteno.

Story: Šta mu je omiljena zanimacija?

Marija: Bacanje igračaka u nedogled, puzanje za našom kucom Makijem koji mu uporno beži...

Story: Šta trenuto radi Aleksa? Da li ga šaljete samog na letovanje sa drugarima?

Aleksandar: Aleksa se upravo pakuje za odlazak u Grčku sa društvom. Inače, kao i većina tinejdžera, najviše se raduje kada je nekoliko dana sam kod kuće.

Story: Da li je Vanjino rođenje doprinelo da se Aleksa više osamostali?

Aleksandar: Za njega je to sasvim novo i posebno iskustvo, možda više u smislu odgovornosti ako je u prilici da čuva Vanju. Ponosan je kada ga uspava i sam nahrani.

Story: Nedavno ste putovali van naše zemlje. Kako ste se proveli?

Marija: Svakog leta sa kolegama iz Fitnes i Aerobik saveza Srbije vodim devojčice na Fit-kid kamp, gde se za ovaj atraktivan sport, za koji jedini u Srbiji imamo licencu, trenira sa najboljim stručnjacima iz inostranstva. Pošli su i Kubura i Vanja, ali oni su uživali u termama i bazenima. Vanja je u pauzama koristio strunjače za akrobatiku da demonstrira svoje puzanje i, naravno, bio je glavna maskota.

Story: Marija, nedavno je vaša takmičarka osvojila prvo mesto na nadmetanju u fitnesu u Rimu. Da li ste zadovoljni i kakvi su vam budući planovi?

Marija: Divan je osećaj kada delite radost uspeha svog takmičara. Nakon osvojenog Fitness Europe, predstoji nam i Fitness Universe u Las Vegasu. Ana Marija Žujović sada je u uzletu koji sam i ja imala na početku karijere. Mislim da je ona u prednosti jer je pripremam na najbolji način i imam dugogodišnje iskustvo sa tih velikih takmičenja u Americi. Mnogi me nagovaraju da se ponovo okušam kao takmičar, naravno u kategoriji veteranki. Mislim da to nije loša ideja.

Story: Šta se dešava s vašim fitnes centrom?

Marija: Mis Fitnes je moja druga kuća, a mislim da se tako osećaju i ostali članovi. U takvoj opuštenoj atmosferi vežbamo, a eto napravimo i ponekog šampiona.

Story: Aleksandre, kakvi su vaši poslovni planovi u ovom periodu? Dosta radite u Hrvatskoj, da li vas očekuje neki novi projekat?

- Krajem jula igraćemo Henrija VI u Makedoniji, a u avgustu ću puniti baterije za dva nova projekta u Narodnom pozorištu, Naše sinove i Kod večite slavine. Ponude iz Hrvatske stižu, ali teško ih je realizovati ako ste ovde mnogo angažovani.

 

Razgovarala: Moni Marković

makonda-tracker