Dragana Mirković: Uz decu sam podetinjila

2
Sređujući utiske sa odmora koji je porodično provela u Turskoj i Grčkoj, folk zvezda Dragana Mirković ne može da zaobiđe onaj najslađi, a to je početak sazrevanja njenih naslednika s kojima je počela da vodi prave ozbiljne razgovore.

Tek što se vratila sa višenedeljnog porodičnog odmora, folk pevačica Dragana Mirković (45) sređuje utiske iz Turske i Grčke, ali i prepričava nova iskustva koja je doživela kraj supruga Tonija Bijelića (43) i dece Manuele (11) i Marka (12,5). Na samom pragu tinejdžerskog doba, njih dvoje lagano roditeljima nameću neke svoje stavove i mala pravila, među kojima je i želja da se više sa mamom ne eksponiraju javno.

- Moja deca su veoma zabavna i duhovita, pa s njima sve češće razgovaram kao sa odraslima. Primećujem kako Marko i Manuela svakim danom sve više odrastaju, dok Toni i ja postajemo sve detinjastiji, ali bitno je da se zajedno beskrajno dobro zabavljamo i smejemo – počinje pevačica koja je odmor iskoristila kao zagrevanje za nove radne pobede.

- Iskreno, ovog leta nisam imala mnogo nastupa, ali nekolicina je bila baš primećena pa se možda čini da sam radila mnogo više. Jedva sam dočekala odmor u Turskoj i Grčkoj, a u avgustu planiramo i krstarenje velikim kruzerom – nastavlja Dragana kojoj su deca naredila da njihove nove fotografije više ne dospevaju u javnost.

- Imamo preko hiljadu porodičnih fotografija, ali njih troje smatraju kako ne treba da budu pod lupom javnosti i ja sam srećna zbog takvog načina razmišljanja. Slušam dečje želje, ali jedino što tražim od njih jeste da mi na odmoru dozvole da napravim barem 1.570 fotografija za privatni album. To mi je najdraža uspomena, a znam da će mi jednog dana biti mnogo zahvalni na tim dokazima naših divnih porodičnih provoda – kaže slavna pevačica koja je i ovoga puta birala destinacije po svom ukusu.

- Grčku obožavam zbog divnog i toplog mora, a Istanbul nam je bio svojevrsni izazov zbog velikog društva u kojem smo se tamo našli i zahvaljujući kojem smo se sjajno proveli. Prijatelji koji tamo žive vodili su nas na neka naizgled skrivena mesta za koje kao turista nikada ne bih ni saznala, a jedan ceo dan proveli smo na jahti gde smo pravili žurku i doživeli Istanbul sa kopna i mora. Ja sam striktno tražila da slušam isključivo pesme našeg porodičnog prijatelja Mustafe Sandala koji je tamo velika zvezda, a telefonom sam se čula i sa svojom prijateljicom Eminom Jahović koja se već dva meseca odmara u jednom turskom letovalištu. Mnogo su nam nedostajali, ali ovoga puta, nažalost, nije bilo prilike da se vidimo – ističe Dragana čiji mališani obožavaju priče iz grčke mitologije, pa su putovanje iskoristili i da prošire svoja saznanja.

- Trista kilometara od Istanbula, u Grčkoj, posetili smo Aleksandropolis, grad Aleksandra Velikog. I meni je fascinantna grčka mitologija, ali nisam razmišljala o tome koja bih boginja volela da budem jer nikada nisam  gledala toliko visoko – s osmehom završava pevačica.

 

Nikola Rumenić

makonda-tracker