Džastin Timberlejk na dodeli 2013 MTV VMA

1
Timberlejk se vraća na pozornicu VMA gde ća nastupiti i primiti nagradu za svoj predvodnički i inovativan uticaj na muzičke videospotove. Pratite dodelu 2013 MTV VMA na Vašem MTV kanalu 26. avgusta rano ujutru. U 02:00 počinje Pre-show, a tačno u 03:00 počinj
Džastin Timberlejk, promofoto
Džastin Timberlejk, promofoto

Pevač, autor pesama, producent i glumac Džastin Timberlejk nastupiće na ovogodišnjoj dodeli MTV VMA i tako potvrditi svoje mesto u istoriji MTV-ja i pop kulture. Timberlejk će se iste večeri pridružiti ekskluzivnoj listi legendarnih izvođača koji su dobitnici nagrade Video Vanguard.

Timberlejk je osmislio neke od najinovativnijih i najpopularnijih muzičkih videospotova u poslednje dve decenije, uključujući futuristički plesni party Rock Your Body, mračan i vrući Sexy Back, sjajan crno-beli video za numeru Suit & Tie, kao i očaravajući spot za pesmu Mirrors.  Kao posebno priznanje za pokazanu kreativnost, talenat i inovativnost, Džastin će na dodeli 2013 MTV VMA primiti cenjenu MTV Video Vanguard nagradu i time se pridružiti prestižnoj listi ranijih dobitnika, među kojima su Majkl Džekson, Madona, Peter Gabriel, REM, Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers i Britni Spirs. Kao solo izvođač i kao član grupe *NSYNC Timberlake je ukupno osvojio neverovatnih 14 VMA nagrada, uključujući i onu za Izvođača godine 2007. godine i Najbolji pop videospot za Cry Me a River 2003. godine, što ga je dovelo na drugo mesto po ukupnom broju osvojenih nagrada, tik iza Madone.

Džastin vraća se na VMA nakon veoma uspešne godine u kojoj je njegov album The 20/20 Experience osvojio vrhove top-lista širom sveta. Drugi deo albuma pod nazivom The 20/20 Experience: 2 of 2 biće objavljen 30. septembra. Svojim nastupom na 2013 MTV VMA, Timberlejk se pridružio sjajnim izvođačima koji će nastupiti na ovogodišnjoj dodeli, među kojima je Keti Peri, koja će na dodeli premijerno izvesti svoj novi singl Roar; Kanije Vest, kojem će ovo biti sedmi nastup na VMA svečanostima – ali i Lejdi Gaga, koja će tog 25. avgusta po lokalnom vremenu, u Barclays Center-u u Bruklinu po prvi put uživo izvesti novi singl sa njenog budućeg, četvrtog po redu studijskog albuma ARTPOP.

Džastin Timberlejk i Macklemore & Rajan Luis vode ove godine po broju nominacija – svaki po šest. Timberlejk je nominovan za Video godine, Najbolji video muškog izvođača, Najbolji pop video i Najbolja montaža za pesmu Mirrors, dok mu je hit Suit & Tie sa Džej Z-ijem doneo priliku da se takmiči za nagrade Najbolja saradnja i Najbolja režija. Za duo koji čine Macklemore & Rajan Luis ovo su prve VMA nominacije i to u neverovatnih šest kategorija, uključujući i one za Video godine za megahit Thrift Shop, Najbolji hip-hop videoNajbolju kameru, Najbolju režiju i Najbolji montažu za Can’t Hold Us, dok je pesma Same Love nominovana za nagradu Najbolji video sa porukom. Bruno Mars nastavlja da niže uspehe u ovoj godini, a to potvrđuju četiri nominacije za Najbolji video, Najbolji pop video i Najbolji video muškog izvođača za pesmu Lock Out of Heaven, kao i za Najbolju kameru za letnji hit Treasure. P!nk, Robin Tikl, Majli Sajrus i 30 Seconds to Mars su nominovani u po tri kategorije za MTV nagrade. Ceo spisak nominovanih izvođača, kao i informacije o načinu glasanja možete da nađete na www.mtv.rs

Da bi pojačao uzbuđenje u iščekivanju dodele, MTV je lansirao uspešnu kampanju na više platformi, #RoadToTheVMAs, koja uključuje statuu Moonman-a na mnogim legendarnim lokacijama u Brooklynu i New Yorku. Dosad je kampanja prikupila više od 84 miliona pregleda na društvenim mrežama, uključujući više od pola miliona lajkova na Instagramu, 45 miliona pregleda na twitteru, skoro 40 miliona pregleda na Facebooku i više od 1 milion pregleda na Tumblr-u.

MTV Video Music Awards:

Od prve dodele MTV Video Music Awards 1984. godine, VMA su ubrzo stekle reputaciju događaja koji okuplja najpopularnije bendove i izvođače kako bi stvorili najglasniju, najuticajniju i ponekad najkontroverzniju godišnju svečanost muzike uživo na svetu.  Nijedna druga svečanost dodele nije stvorila tako upečatljive ili velike muzičke trenutke u istoriji pop kulture kao MTV Video Music Awards. Od Madonne, Michaela Jacksona, Guns N’ Roses i Nirvane do Britney Spears, Taylor Swift, Beyoncé i Kanyea Westa, pojavljivanje na pozornici VMA može zauvek da promeni tok nečije muzičke karijere - u samo jednoj noći. Dodela 2013 MTV VMA prenosiće se preko globalne MTV mreže od preko 60 kanala koji dosežu u više od 500 miliona domaćinstava širom sveta, kao i putem više od 200 MTV-jevih digitalnih medija.

makonda-tracker