Zatvoreni Dani Danila Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji

0
Četvrti po redu Dani Danila Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji, svečano su zatvoreni u ponedeljak 12. avgusta.
Čeda Marković, promo foto
Čeda Marković, promo foto

Veliki broj gostiju Vrnjačke Banje okupio se na trgu kod Gradske biblioteke da vide i čuju Batine prijatelje kako pevaju njegove omiljene pesme.  Glumica Draginja Mileusnić najavila je mladog glumca Đorđa Dragićevića koji je recitovao Pesmu o Bati, koju je specijalno za ovu priliku napisala rediteljka Milica Kralj, ćerka našeg proslavljenog glumca Petra Kralja.

Gostima i publici se zatim obratio Nikola Džamić, predsednik Udruženja Prijatelji Bate Stojkovića koji je ponovio koliko je Bata voleo da dolazi u Vrnjaćku Banju i da boravi u njoj.  Omiljenu pesmu Bate Stojkovića Stani, stani Ibar vodo otpevao je naš poznati pevač narodne muzike Čeda Marković, koji je i sam poznavao velikog glumca, pevajući mu omiljene pesme u bašti Zvezdara teatra.

Naša proslavljena glumica Ljiljana Stjepanović otpevala je nekoliko pesama uz pratnju harmonikaša Milana Nikolića i Barakuda benda, čime je zvanično završena ova tradicionalna manfiestacija.

Nikola Džamić se zahvalio svima koji su pomogli Batine dane, pre svega opštini Vrnjačka Banja i njenom predsedniku Bobanu Đuroviću, hotelima Merkur i Solaris Resort koji su ugostili sve glumce i učesnike manifestacije, kao i RTV PINK koja je bila medijski pokrovitelj, i poželeo da se dogodine vidimo na istom mestu na 5. Batinim danima u Vrnjačkoj Banji.

Nakon završenog oficijalnog dela, glumci i prijatelji Bate Stojkovića su nastavili druženje uz hranu, piće i muziku u etno restoranu Dionis, koji je specijalno za ovu priliku promenio ime u Batina kafana, gde su se služila omiljena Batina jela:  svadbarski kupus, pasulj, čvarci, gočki sir, uz već tradicionalna jela sa roštilja. Tako smo na jednom mestu mogli videti glumice Miru Banjac i Ljiljanu Stjepanović kako zajedno uz akustičnu muziku nazdravljaju i pevaju omiljene pesme barda srpskog glumišta, Danila Bate Stojkovića.

makonda-tracker