Otvoreni Dani Danila Bate Stojkovića U Vrnjačkoj Banji

0
Četvrti po redu Dani Danila Bate Stojkovića svečano su otvoreni u subotu 10. avgusta, u amfiteatru koji nosi ime našeg proslavljenog glumca.

Glumica Draginja Mileusnić u uvodnoj reči pozdravila je sve goste i prijatelje velikog glumca koji su se odazvali ovoj sada već tradicionalnoj manifestaciji.  Prisutnima se zatim obratio predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović koji se zahvalio gledaocima u amfiteatru, poželeo im da se lepo provedu u Banji i još jednom istakao da će opština Vrnjačka Banja uvek podržati i pomagati Batine dane.  Predsednik udruženja Prijatelji Bate Stojkovića Nikola Džamić gostima letnje pozornice je ispričao kako se upoznao sa Batom i od kada datira njihovo prijateljstvo, a zatim se telefonom uključio glumac Bogdan Diklić, koji zbog obaveza nije mogao da prisustvuje Batinim danima. On je pozdravio svoje kolege u publici, pre svega Miru Banjac, koju ju nazvao svojom filmskom majkom.

Mirjana Radenković, generalni sekretar Kulturno istorijskog centra Srpska kruna  iz Kragujevca, dodelila je glumcu Draganu Nikoliću orden Srpske kraljevske krune, a Slavku Štimcu i rediteljki Milici Kralj dodeljene su plakete udruženja. Slavko Štimac se zahvalio na ukazanoj časti da otvori ovogodišnju manifestaciju koja nosi naziv Varljivo leto 2013, po kultnom filmu u kojem je igrao glavnu ulogu, zajedno sa Batom Stojkovićem i Mirom Banjac. Nakon zvaničnog otvaranja, pozorište iz Smedereva Kreativni haos izvelo je predstavu Putujuće pozorište Šopalović.  Koktel povodom otvaranja Batinih dana održan je na otvorenom bazenu hotela Solaris Resort. 

Za nedelju u 20.00h u sali bioskopa je planirano izvođenje monodrame Naši dani čiji je autor glumac Radoslav Rale Milenković, a u amfiteatru će Teatar 91 iz Aleksinca izvesti predstavu Pozovi me radi preljube.

U ponedeljak 12.08. na trgu kod Gradske biblioteke glumica Ljiljana Stjepanović i mladi glumci će uz pratnju Milana NIkolića i Barakuda benda pevati omiljene Batine pesme.

makonda-tracker