Nikola Rađen: Trpeću bolove do operacije

0
Nakon nove povrede koju je doživeo na turniru u Beogradu, naš vaterpolo reprezentativac Nikola Rađen odlučio je da se po povratku sa Prvenstva sveta u Barseloni podvrgne i drugoj operaciji nosa, a u šali opisuje kako traga za fotografijom onog idealnog
Nikola Rađen, Foto: Vladimir Šporčić
Nikola Rađen, Foto: Vladimir Šporčić

Uprkos novoj povredi nosa koju je doživeo na turniru Kup četiri nacije, odigranom na bazenu Banjica, vaterpolista Nikola Rađen (28) smogao je snage da sa ekipom otputuje na Svetsko prvenstvo koje je održano u periodu od 19. jula do 4. avgusta u Barseloni. U poslednjih nekoliko nedelja promenio je više vremenskih zona, ali spremno je dočekao izlaganje toploj klimi na španskoj obali Mediterana. Ipak, s ponosom ističe da je srećan zbog povratka u Srbiju, jer sa ženom i ćerkama planira odlazak na odmor.

 - Planiramo porodični odmor i znam da ćerkice nestrpljivo iščekuju da odemo na more – kaže Nikola koji će zbog zdravstvenih problema ipak morati malo da pomeri letnje putovanje.

 - Odmor će možda malo biti odložen jer treba da sredim nos. Idem na operaciju jer mi je nos ponovo pukao i hirurškom zahvatu podvrgnuću se iz zdravstvenih razloga, pre svega zbog pravilnog disanja. Estetski momenat nije mi toliko značajan jer svojim izgledom nisam bio zadovoljan ni kao klinac – kaže Rađen koji je svojevremeno za Story otkrio zbog čega je počeo da trenira vaterpolo.

- Izabrao sam vaterpolo jer sam bio mali, debeli klinac sa krivom kičmom. U to vreme harala je inflacija i bilo je najjeftinije od opreme kupiti samo gaće – rekao je Nikola koji još nije odlučio kod kog će se hirurga podvrgnuti operaciji.

- Još tražim idealan izgled i oblik novog nosa na Guglu – uz osmeh će zgodni vaterpolista koji je uoči prvenstva trpeo stalne bolove u predelu ovog disajnog organa.

- Nije mi bila otežavajuća okolnost što sam igrao sa konstantnim bolom. Toliko sam dugo trenirao za ovo Svetsko prvenstvo i bilo bi krajnje glupo da sam otišao na operaciju pre putovanja u Barselonu. Zato je sve odloženo za avgust – otkriva otac preslatkih devojčica Nine (4,5) i Tee (3,5) koji i u sledećoj sezoni ostaje na istoj adresi sa svojom porodicom, budući da će se njegov angažman u VK Crvena zvezda nastaviti od jeseni.

- Ostajem u Zvezdi sigurno još godinu dana. Voleo bih da mi sezona bar upola bude uspešna kao prethodna, ali i da prestanu finansijski problemi koje smo imali u klubu uprkos tome što smo postali šampioni Evrope – završava jedan od naših najboljih sportista.

 

Piše: Nikola Rumenić

 

makonda-tracker