Vesna Čipčić: Razgovori sa majkom uvek okrepljuju

0
Iako je prošlo četvrt veka otkako je rodila prvo dete i osetila najveću ljubav ali i životnu odgovornost, glumica Vesna Čipčić još uživa u trenucima koje deli sa svojom majkom Julijanom s kojom je odlučila da provode i deo odmora
Vesna Čipčić, foto: Petar Đorđević
Vesna Čipčić, foto: Petar Đorđević

Nakon uspešne pozorišne i televizijske sezone, glumica Vesna Čipčić (59) krenula je na zasluženi odmor. Prvi njegov deo provešće u društvu svoje majke Julijane u porodičnoj kući na Divčibarima, a opuštajući razgovori sa bližnjima prvi su izbor slavne umetnice koja će potom deo odmora provesti i sa svojom decom, ćerkom Anjom (24) i sinom Ivanom (18).

- Najbolje me odmore planinska klima i svež vazduh. Iako u avgustu putujem u Rovinj, pre odlaska na more imala sam potrebu da se posle radne sezone malo osamim u prirodnom ambijentu kakav je na Divičibarima i da te trenutke podelim sa svojom majkom.

Boravak na planini ne mogu da zamislim bez svog psa Čiča, pa sam i njega povela da uživa s nama - priča Vesna, srećna što prelepe letnje dane deli sa svojom majkom.

- Bila bih još ispunjenija da je i moja Anja ovde sa nama, ali bože moj, ona je sada u Rovinju gde će provesti jedan deo svog odmora. Pošto moja majka živi sama, nadomestimo sve o čemu ne stižemo da pričamo tokom godine. Inače, i mojoj mami prija planina i srećna sam što smo obe mogle da se izvučemo iz beogradskog ludila i vrućine - nastavlja umetnica, ponosna na svoju ćerku Anju koja je ove godine diplomirala na Akademiji dramskih umetnosti. Iako je mlada glumica zbog glavne uloge u hrvatskoj seriji Ruža vjetrova pauzirala godinu dana na fakultetu, veoma lako je uspela da položi sve zaostale ispite. Nakon fakultetske diplome Anja je počela da živi sa svojom dugogodišnjim dečkom i kolegom Radovanom Vujovićem (29) na šta Vesna gleda blagonaklono.

- Imam utisak da sam veoma mladalačkog duha i vaspitanja kada je reč o deci. Razumem ih, fleksibilna sam i otvorena za svaku vrstu saradnje i razumevanja. I imam poverenja u njih, pa mi tako nije bio problem da pustim Anju da odmah nakon položenog vozačkog ispita vozi kroz Kanjon Morače do Crnogorskog primorja, što nekome suludo zvuči. Zaista imam toliko poverenja u svoju decu da mi ni sada nije bio problem da ostavim Ivana nekoliko dana samog u Beogradu. On je već treći razred gimnazije, a majčinska briga postoji uvek, što je prirodno i normalno. Trudim se da budem racionalna i da svojoj deci dam punu slobodu. Kada uskoro krene u Petnicu na sedam dana sa psihološkom sekcijom, Ivan će nam se pridružiti ovde na planini. Uvek sam bila spremna da deci dam i veću slobodu nego što bi dolikovalo njihovim godinama. Pošto me nikada nisu razočarali, nisam imala razloga ni da budem stroža - opisuje diva domaćeg teatra dok razmišlja o poslovima koji je čekaju s jeseni.

- Pre svega, sredinom septembra treba da počnem rad na predstavi Moj sin malo sporije hoda Ibora Martinića iz Zagreba. Reč je o jednoj beskrajno zanimljivoj ulozi koju treba da igram. Nakon toga, početkom sledeće kalendarske godine Beogradsko dramsko pozorište trebalo bi da radi predstavu Kada su cvetale tikve po romanu Dragoslava Mihajlovića. Lepo je što na Divičibarima mogu u miru da razmišljam, ovde slikam i svoje klovnove i čitam neke lepe knjige koje nisam iščitala tokom godine. A kada god je nešto zanimljivo i interesantno, voljna sam da to i napišem na svom blogu - zaključuje Vesna.

 

Piše: Ksenija Konić

 

makonda-tracker