Marija Kilibarda: Kad san postane java

Dok navodi sve neostvarene želje od kojih je sastavila svoju bucket listu, voditeljka Marija Kilibarda opisuje kako je ostvarila onu najveću - skok padobranom, i navodi šta joj je tokom leta prolazilo kroz glavu
0
1 / 3 Foto: Petar Đorđević, Skydive Serbia

Da izreka ako nešto snažno želiš, to će ti se i ostvariti, nije samo jedna od najčešće pominjanih fraza, uverila se i voditeljka Marija Kilibarda (32) kojoj se nedavno ispunila jedna od želja sa bucket liste. Naime, ova atraktivna crnka odavno je zacrtala da skače padobranom, a njenu želju ispunio je magazin Story  uz pomoć kluba Srebrni zmaj. Kilibarda se nije dugo dvoumila da li je sada pravi trenutak za let, već se s osmehom upustila u avanturu koju će pamtiti do kraja života.

- Odavno sam napravila svoju bucket listu i zacrtala šta sve želim da probam, naučim i koje destinacije da posetim do kraja života, a ukoliko ovim tempom nastavim sa ostvarivanjem svojih želja, sigurno ću proširiti svoj spisak. Na vrhu liste bio je i skok padobranom, a sledeća želja je poseta Japanu i upoznavanje sa Džejmsom Frankom. Verujem i da se on nesvesno raduje našem susretu! (Smeh) Dalje, volela bih da naučim španski, otvorim restoran, savladam veštinu igranja salse koju već bazično znam kao i da naučim da vozim wakeboard - mešavinu popularnih sportova, skijanja na vodi i surfovanja. Verujem da moji zahtevi i nisu previše nerealni, a ukoliko možete da mi pomognete u ostvarenju još nekog, bila bih vam zahvalna – otkriva uz osmeh šarmantna voditeljka koja je pre skoka padobranom morala da obavi i konsultacije sa svojim lekarom pošto već neko vreme ima zdravstvenih problema sa kičmom.

- Pre gotovo godinu dana osetila sam prve probleme sa kičmom. Naime, trpela sam veliki bol u lumbalnom delu i nakon višemesečnih terapija uspela sam da ublažim ovaj problem, ali moram i više nego pažljivo da se ophodim prema ovom delu tela. Čim sam dobila poziv za skok padobranom, pozvala sam svog doktora. U prvom trenutku rekao mi je kako je luđi od mene što uopšte razmišlja o mom pitanju. Pošto sam mu objasnila da je reč o tandem skoku i opisala mu kako će sve izgledati, rekao mi je da je najvažnije da prvo tokom sletanja doskoči instruktor kako ne bih trpela taj pritisak te bi u tom slučaju skok za mene bio bezbedan. Tako smo i uradili, a sada se osećam i više nego odlično – govori jedna od domaćica emisije Žene, koja nakon ove avanture još sumira utiske.

- Moram da pohvalim svog instruktora Ivana Nikolića koji je imao strpljenja i staloženo saslušao mojih stotinak pitanja, a što je još važnije, imao je adekvatne odgovore. Verovatno je zato jedini muškarac koji je osvojio moje poverenja toliko da mu svoj život stavim u ruke. Momci koji su bili zaduženi za moj let i skok učinili su da se opustim i svemu staloženo pristupim. Veću tremu imala sam nekoliko dana pre skoka nego na sam taj dan. Avionu je potrebno dvadesetak minuta da dostigne visinu od tri hiljade metara, a za to vreme videla sam Beograd iz jedinstvenog ugla. Sve vreme leta šalili smo se, a kako se bližio trenutak kada je trebalo da skočimo, jedva sam čekala da se to desi  opisuje Marija.

- Najviše sam se radovala slobodnom padu i zaista ne postoje reči kojima može da se opiše osećaj kada se sa tri hiljade metara pustite i počnete da padate. Kada se otvorio padobran, počeo je laganiji deo skoka, bar za mene, pa sam se i raspričala sa instruktorom, pevala i, naravno, vikala pozdravljajući ljude koji su me čekali na zemlji, a moj trud nije bio uzaludan s obzirom na to da su mi po sletanju rekli kako sam se čula i sa nebeskih visina. Skok bih ponovila, a ujedno sam otkrila i idealan rođendanski poklon za svoje prijatelje koji su ovisnici o adrenalinu – zaključuje Kilibarda.

 

Piše: Danilo Mašojević


makonda-tracker