Katarina Vučetić: Venčanje sa najboljim drugom

Voditeljka Katarina Vučetić sve svoje devojačke snove ostvarila je onako kako je najmanje slutila - kraj svog nekadašnjeg druga Darka Manojlovića. Njihovo venčanje skrojeno je po meri najzaljubljenijeg para koji je 14. jula počeo jedan nov život...
0
1 / 11 Foto: Vladimir Šporčić, Dragan Smiljković

Baš poput ljubavnih priča iz holivudskih blokbastera, jedna slična desila se i Katarini Vučetić (30), lepoj voditeljki i dizajnerki modnog brenda Fiorellino. Naime, ova atraktivna crnka nije ni slutila da će kraj svog najboljeg druga, uspešnog građevinskog investitora Darka Manojlovića (31), jednog dana iznenada spoznati ljubav za ceo život, a potom i sviti porodično gnezdo.

Skoro petnaest godina jedno drugom bili su najbolji prijatelji i savetnici koji su često međusobno osmišljavali venčanja na kojima je trebalo i da ukrste kumstva, ali sudbina im je namenila nešto sasvim drugo – zajednički životni put. Desilo se to pre dve godine kada je njihovo iskreno prijateljstvo preraslo u ljubav. Ovog proleća, 11. aprila, samo dan nakon Katarininog rođendana, skladni par obeležio je veridbu, a potom i odabrao datum venčanja.

Do 14. jula nisu morali dugo da čekaju. Svadbeno veselje počelo je već u jutarnjim časovima kada je mladoženja u pratnji prijatelja došao po mladu koja ga je nestrpljivo čekala sa svojom porodicom. Lepo vreme koje je pratilo srećni par i njihove svatove samo je pomoglo da svečani dan u životima porodica Vučetić i Manojlović bude naprosto savršen. Mlada je za ovu priliku odabrala dugu belu venčanicu koju je specijalno za nju kreirao Darko Kostić, dok je mladoženja bio u elegantnom sivom odelu. Umesto kočija, Katarinu je do crkve odvezla kuma u srebrnom automobilu marke smart ukrašenom krunom, dok se za Darkov transport pobrinuo njegov kum, takođe u smartu, ali crne boje i sa cilindrom na haubi. Ispred Crkve Sabora srpskih svetitelja mladence su dočekali trubači, nakon čega je usledio i čin venčanja. Tokom polaganja zaveta, mlada je  ponesena emocijama u jednom trenutku i zaplakala od sreće. Pošto su izgovorili sudbonosno da, srećni par se uz zvuke trube uputio prema sali za venčanja Sonata na Zrenjaninskom putu.

- Zajedno sa Darkom, svojim prijateljicama i porodicom četiri meseca pripremala sam naše venčanje i jedva sam čekala dan kada će sve što sam zamislila biti sprovedeno u delo. Od samog jutra prožimala me je neka čudna energija i odlično raspoloženje. Za mene je venčanje u crkvi bilo posebno emotivno i taj čin zaklinjanja na večnu ljubav za mene ima posebnu čar – iskrena je novopečena nevesta koja je najviše pažnje posvetila idejama za ukrašavanje svadbene sale.

Prostor kojim je dominirala bela boja bio je okićen vencima u zelenim nijansama, a za celokupnu dekoraciju koja je goste ostavila bez daha pobrinula se dizajnerka enterijera Ana Petrović. Dok su čekali mladence, udobno smeštene zvanice uveseljavao je kvartet koji je doprineo da sam početak svadbe protekne u više nego svečanom tonu. Kada su supružnici zakoračili u svečanu salu, prolomio se aplauz gostiju, a ubrzo je usledilo i prvo iznenađenje koje su pripremili supružnici. Naime, druženje sa prijateljima otpočelo je mladoženjinim nastupom koji je na Katarinin nagovor u pratnji muzičara otpevao legendarnu pesmu Rođe Raičevića U tebe sam zaljubljen. Ovim gestom raznežio je i mnoge dame koje su u tom trenutku poželele da se bar nakratko zamene sa mladom. Pošto je mladoženjin pevački debi pozdravljen ovacijama, mlada je goste kao pravi domaćin pozdravila adekvatnom zahvalnicom.

- Moram da vam otkrijem jednu tajnu: da bi meni ispunio želju i pristojno se pokazao u ulozi pevača, Darko je nekoliko nedelja pre svadbe išao na časove pevanja. Trudio se da što korektnije izvede pesmu i što se mene tiče, u tome je i uspeo – otkrila je Katarina.

U specijalno napravljenom oltaru između dva bazena, mladenci su obavili i građanski čin venčanja, a atraktivna crnka tokom te ceremonije donela je i konačnu odluku o prezimenu koje će koristiti u budućnosti. Na oduševljenje prisutnih, ona je odlučila da se od tog dana preziva Manojlović. Nakon što su i zvanično potpisali stupanje u bračne vode, taj trenutak obeležili su i puštanjem na slobodu belih golubova.

Uz prve taktove pesama Milice Todorović i Baneta Mojićevića koji su bili zaduženi za muziku i dobro raspoloženje, otpočelo je veselje i ples mladenaca koji su se do kasno u noć zabavljali sa gostima.

- Kada je reč o venčanju, ispunila mi se najveća želja, a to je da se gosti lepo provedu, ali nisam očekivala da ćemo Darko i ja imati vremena i snage da se zabavljamo, pevamo i igramo sa našim zvanicama. Sve je bilo mnogo lepše nego što sam zamišljala i maštala – ushićeno govori lepa mlada koja se ponesena dobrom atmosferom u jednom trenutku, na nagovor Marijane Mićić, svoje koleginice i jedne od najveselijih gošći, popela na stolicu i zaigrala sa mladoženjom i gostima. Mikrofona se latio i Katarinin prijatelj iz rijali šou-programa Survivor, folk pevač Marko Bulat, koji je specijalno za mladu otpevao i čuvenu pesmu Nišlijka. Provod su još jednom uveličali i trubači, sve dok se u jednom trenutku svetla u sali nisu ugasila, a onda su se iz mraka pojavili igrači sa vatrom koji su uz prateće dimne efekte doneli tortu. Uz veličanstveni vatromet i šampanjac mladenci su još jednom nazdravili svojoj ljubavi i nakon toga nastavili provod koji je potrajao do kasno u noć.

- Sada kada sam se malo odmorila, pogledala fotografije i sumirala utiske, prezadovoljna sam venčanjem i drago mi je što su se moji najmiliji odazvali pozivu i uveličali ovaj dan. Sa Darkom uskoro planiram odlazak na medeni mesec, da se odmorimo od gužve i nervoze koja je pratila venčanje. Sve nas češće nagovaraju da što pre poradimo i na proširenju porodice, ali i dalje smatram da takve stvari ne treba planirati – zaključuje gospođa Manojlović.

 

Piše: Danilo Mašojević

 

makonda-tracker