Verica Rakočević: Nikad se nisam ovako nestvarno osećala

11
Čari koje je zajedno sa mladim prijateljem Veljkom Kuzmančevićem spoznala tokom sedmodnevnog odmora na Zlatiboru navele su kreatorku Vericu Rakočević da ovog leta otkrije neke nove izvore sreće
Verica Rakočević, foto: privatna arhiva
Verica Rakočević, foto: privatna arhiva

Naša slavna kreatorka Verica Rakočević (65) tokom priprema proslave svog profesionalnog jubileja, tri decenije rada, upoznala je kompozitora Veljka Kuzmančevića (30) koji je radio muziku za njenu reviju Ramonda Serbica. Po završetku uspešne saradnje, Verica je odlučila da na nagradno putovanje koje je dobila u jednoj televizijskoj emisiji povede i svog dragog saradnika. Sedmodnevni boravak na Zlatiboru odlučili su da provedu kako bi obnovili energiju i popravili raspoloženje koje sada podrazumeva isključivo smeh. Boravak na ovoj planinskoj lepotici potpuno je promenio slavnu kreatorku.

- Otkrila sam neki novi, planinski svet koji ne bih menjala za jahte, Karibe ili Bahame na kojima sam bila. Ljudi na Zlatiboru su fenomenalni, priroda je čista, sve je prelepo i ništa nije isfolirano. Uživamo na bazenu koji se nalazi usred šume, a i non-stop se smejem jer je Veljko veoma duhovit. Ustajemo vrišteći od smeha i ležemo ne skidajući osmeh s lica. Ako kažu da je smeh najbolji lek, ja sam sada izlečena od svega. Interesantno mi je i to što, kad god me neko pozove telefonom iz Beograda, pita me jesam li nešto pila ili se drogirala jer se non-stop smejem – šaljivo opisuje Verica svoja trenutna osećanja i izvor sopstvene radosti.

- Osećam se nestvarno. Nikada nisam za sebe govorila kako sam urbana i rođena u gradu. Zapravo, rođena sam u Podujevu, ali vremenom sam se otuđila od prirode. Verovatno nas način života upućuje na neke druge destinacije, pa po statusu i biramo gde ćemo otići. Međutim, materijalno mi nikada nije bilo važno. Svakog dana ležemo u krevet uveče u devet časova i ustajemo zajedno u osam ujutro, kao da imamo navijen alarm. Prelepo se osećam dok Veljko i ja posle doručka šetamo po deset kilometara kroz zlatiborsku šumu i istražujemo planinu, gledamo stare i napuštene automobile, fotografišemo ovcu i kozu koje spavaju zajedno... Maksimalno uživamo, smejemo se istim stvarima, jedemo duvan čvarke i komplet lepinju, pijemo domaću rakiju... Kada je čovek oslobođen banalnog hedonizma i svega materijalnog, kada ume da uživa, na ovakvom odmoru za samo nekoliko dana može da napuni baterije za celu godinu – prepričava kreatorka.

Nakon što su postali poslovni saradnici, Verica i Veljko pronašli su jedno u drugom i iskrenog prijatelja. Kompozitor je više od šest meseci radio na melodiji koja je pratila njenu reviju, a sada uživaju u razmeni kreativnih ideja.

- Verica je već sve rekla, a ja mogu da dodam kako je ona sjajan lik koji mi kao umetniku i autoru u potpunosti odgovara. Prija mi samoća na Zlatiboru i zato mi je sve čarobno i drugačije. Ovaj odmor opisao bih kao sedam dana totalnog ludila, smeha i zabave – priča Veljko.

Inače, pošto smatra da je i dušu i telo odmorila na planini, Verica je odlučila da ovog leta ne ide na more. Sredinom avgusta otputovaće u Njujork kod mlađe ćerke Milene gde će, kako kaže, pored privatne posete možda realizovati i poslovne planove.

- Ovde sam se za tri dana odmorila više nego da sam negde bila čitav mesec. U blizini našeg hotela ima neka divna pećina čiji je otvor najveći na Balkanu. Tužno je to što Srbija ne zna da iskoristi svoje resurse – zaključuje Verica.

 

Piše: Ksenija Konić

 

 

makonda-tracker