Jovana Balašević i Aleksandar Jovanović: Simona je prvo rekla tata

0
U bezbrižnima danima u kojima su potpuno posvećeni svojoj šestomesečnoj bebi, glumica Jovana Balašević i njen izabranik, političar Aleksandar Jovanović, pronalaze malo mesta i za osmišljavanje svog venčanja za koje kažu da će biti posebno
Jovana Balašević i Aleksandar Jovanović, foto: Marko Poplašen
Jovana Balašević i Aleksandar Jovanović, foto: Marko Poplašen

Tople dane leta koje je uveliko uzelo maha, šarmantna glumica Jovana Balašević (32) najradije provodi u šetnji sa svojim izabranikom, političarem i diplomiranim sociologom Aleksandrom Jovanovićem Sadamom (36) i njihovom ćerkicom Simonom koja je na svet došla 21. decembra prošle godine. Beba im ovih dana nameće nešto ubrzaniji životni tempo budući da je trenutno u fazi kada sve izraženije počinje da razvija svoja čula i iskazuje nove potrebe.

- Saša najviše trpi to ubrzanje tempa, a Simona je sada već počela da jede karfiol, grašak... zdravu hranu koju je veoma teško naći jer se u novinama svakodnevno objavljuju članci o tome kako ljudi umiru od višanja, mleka i mnogih drugih namirnica koje su bebama neophodne. Zato smo u panici i stalno u potrazi za zdravom organskom hranom pa ovom prilikom pozdravljamo prave poljoprivredne proizvođače koji prave hranu bez aditiva – počinje u šaljivom tonu razgovor lepa umetnica čiji je emotivni partner u Novom Sadu našao idealno mesto za kupovinu zdrave hrane.

- Riblja pijaca je mesto na koje najčešće idemo u nabavku. Tamo imamo i nekoliko svojih stalnih prodavaca – priča Aleksandar i ponosno dodaje kako je ćerka prvo počela njega da doziva.

- Već je rekla tata i to je izgovorila tokom jednog od tih naših stalnih popodnevnih mazuljakanja koje svakodnevno praktikujemo u spavaćoj sobi. Učinilo mi se da je to samo promrmljala, međutim nije. Stalno mu se obraća kao da ju je on rodio i govori mu: Tata, tata. Jedina uteha mi je to što sam sigurna da će nam sledeće dete biti muškog pola, ali ni to me ne teši previše – smeje se Jovana koja je uprkos nedavnom porođaju spremna za proširenje porodice.

- Planiramo drugo dete jer ne bismo voleli da Simona bude jedinica. Odrasla sam sa rođenom sestrom i bratom pa znam koliko je veliko bogatstvo kada imate takvo društvo i podršku kroz život – sigurna je atraktivna brineta koja će uskoro izgovoriti sudbonosno da poznatom novosadskom političaru.

- Teram je da se venčamo, ali ona izbegava i stalno nalazi razloge da se ne uda. Hteli bismo da se to desi pre jeseni i to na otvorenom. Imamo nekih ideja, ali još nismo finiširali detalje – kaže Aleksandar čija nam je izabranica pojasnila šta je u pitanju.

- Nije reč o tome kako neću da se udam jer to priželjkujem od svoje petnaeste godine, ali jednostavno ne možemo da se dogovorimo oko koncepta venčanja. Ja bih da se to desi nasred neke novosadske ulice gde bih bidermajer bacila prolaznicama, devojkama iz butika, konobaricama... Želela bih da u našem romantičnom činu učestvuju svi koji se zateknu u blizini. A Saša bi da to bude otmenije jer je on iz malo ozbiljnijih društvenih voda – priča ćerka legendarnog Đorđa Balaševića koji se drži po strani kada je reč o ćerkinoj udaji.

- Moj tata se ne nameće sa idejama, ali i njemu i mojoj mami smeta to što Saša i ja još nismo realizovali svoje zamisli o venčanju. Oni bi voleli da sam već udata i da moj izabranik i ja živimo kao prava porodica, a ne kao hipi zajednica – iskrena je Jovana čija je ćerka centar sveta za porodice Jovanović i Balašević.

- Baka Olja je pedagoški stroga i preka, dok je Đole još popustljiviji nego prema svojoj deci. Totalni je kreativac i emotivac, on jednostavno poseduje senzibilitet redak za muškarca – kaže ponosna ćerka slavnog kantautora koja se od jeseni u velikom stilu vraća na daske koje život znače.

- Iako je kriza i svi govore kako se sve manje radi, ja sam veliki entuzijasta. Volim svoj posao i nadam se boljoj situaciji u našoj celokupnoj branši. Verujem da ću od jeseni imati dosta poslovnih obaveza – zaključuje lepa Balaševićeva kći koju očekuju i brojni angažmani u domaćim filmovima i serijama.

 

Piše: Nikola Rumenić

 

 

 

makonda-tracker