Ana Mitić: Naš mali kolektiv sada je potpun

0
Tačno u vreme kada je navikla da se obraća gledaocima na TV Prva, voditeljka Ana Mitić na svet je donela ćerkicu Miu kojoj se najviše obradovao njen dve godine stariji brat Strahinja, dok je kod kuće ponosni tata Vladan sve uredio za doček novog člana
Ana Mitić, foto: Vladimir Šporčić
Ana Mitić, foto: Vladimir Šporčić

Trećeg jula, tačno u 19.05 časova, u vreme kada počinju vesti na TV Prva, na kojoj već četiri godine radi u informativnom programu, voditeljka Ana Mitić (34) na svet je donela svoje drugo dete, devojčicu Miu. Umesto uobičajenog Dobro veče, kojim se obraća gledaocima, simpatična crnka uputila je osmeh prepun najdivnijih i najtananijih emocija svojoj mezimici koja je po rođenju bila teška 3.850 grama, a dugačka 53 centimetra.

Anin suprug Vladan (35) zajedno s njihovim sinom Strahinjom (2) te večeri nestrpljivo je čekao vesti iz beogradske Ginekološko-akušerske klinike u Višegradskoj ulici, a njihov mališan posebno se obradovao sestrici jer je, po tvrdnji svoje mame, jedva dočekao da postane stariji brat. Prošle nedelje, njih dvojica došli su u porodilište po dve najdraže dame za koje su u domu priredili mali doček.

- Jedva sam čekala dan kada ću se poroditi i kada će naš dom biti bogatiji za još jednog člana, a želja mi se uslišila s obzirom na to da je devojčica odlučila da dođe u naš dom malo pre zakazanog termina. Po svojoj želji, radila sam i vodila vesti sve do nekoliko nedelja pre porođaja, a izgleda da je moja ćerka iz stomaka pažljivo pratila šta to mama radi jer sam se porodila tačno u devetnaest časova i pet minuta, kada na TV Prva počinju vesti – s osmehom priča ponosna mama koja je zajedno sa svojim suprugom odluku o imenu njihove naslednice prepustila sinu Strahinji.

- Razmišljali smo i o tome kako će Strahinja prihvatiti bebu, ali obradovao se kada smo mu saopštili inofrmaciju da će dobiti sestru. A dok sam bila trudna, sve vreme mazio je moj stomak i tepao bebi Mia, pa smo odlučili da ispunimo njegovu želju i devojčici damo to ime. Nadamo se da će joj se kad poraste dopasti izbor njenog brata, u suprotnom sve žalbe može da uputi na njegovu adresu. Inače, svi koji su je videli kažu da Mia mnogo podseća na Strahinju kada je bio beba – otkriva raspoložena Ana koja je jedva dočekala trenutak da njena devojčica stigne u porodični dom.

- Sada već funkcionišemo kao uigrana ekipa jer smo mnogo toga naučili odgajajući Strahinju, ali naravno da nam je u prvim danima od velike pomoći i baka servis. Mene lično posebno raduje i to što je naš dom bogatiji za jednu devojčicu jer smo mi ženske sada ravnopravne sa muškim članovima našeg malog kolektiva i verujem da će nam, kako godine budu prolazile, biti sve interesantnije. Nakon prve trudnoće, posle šest meseci vratila sam se na posao, ali još je rano da sada govorim o tome jer u narednim nedeljama biću posvećena samo Mii i Strahinji, tako da sve obaveze padaju u drugi plan – iskrena je Ana.

 

Piše: Danilo Mašojević

 

 

makonda-tracker