Mik Džeger slavi 70. rođendan

0
Legendarni frontmen sastava The Rolling Stones, Mik Džeger danas je napunio 70 godina, dok je rođendan proslavio pre nekoliko dana, kada je napravio privatnu zabavu u londonskom klubu Lulu.
Mik Džeger, Guliver/Getty images
Mik Džeger, Guliver/Getty images

Njegova biografija predstavlja svedočanstvo jednog vremena. On je harizmatična pojava i lik koji usitinu rokenrol percipira kao način života.

Njegov privatni život oduvek je privalačio pažnju javnosti širom sveta. Veliki je ljubitelj žena, iza njega su dva braka i sedmoro dece, a smatra se i da mu odnos sa muškarcem nije bio stran, pošto je navodno imao aferu sa muzičarem Dejvidom Bouvijem.

Mik Džeger rođen je 1943. godine u engleskom mestu Daftord, a već kao dečak pokazivao je sklonost ka muzici, da bi njegov talenat ubrzo i došao do izražaja.

Džeger je slavni sastav The Rolling Stones oformio 1962. godine, sa školskim drugom Kitom Ričardsom i Bilom Vajmanom, Brajanom Džonsom i Čarlijem Votsom.

Stonsi su prethodne godine obeležili 50 godina postojanja, a iza njih su hitovi poput Satisfaction, Jumpin, Jack Flash, Sympathy for the Devil, Paint It Black, Anybody Seen My Baby, Start Me Up...

Mik Džeger u svestkom džetu setu ističe se svojom energijom, a njegovi pokreti na bini takvi su da mu mogu povazideti i duplo mlađe kolege.

Nisu ga zaobišli problemi sa zloupotrebom droge, ima kuću na Jamajci, a u zagrljaju su mu bile dame poput Anđeline Džoli, Karle Bruni, Dženis Dikson...

makonda-tracker