Najdžela Loson i Čarls Sači: Razvod posle nasilja

0
Nakon što je doživela javno poniženje kada su objavljene fotografije na kojima se vidi kako ju je njen muž Čarls Sači ščepao za grlo, poznata kuvarica i TV zvezda Najdžela Loson suočila se i sa brakorazvodnom parnicom
Najdžela Loson i Čarls Sači, foto: Guliver
Najdžela Loson i Čarls Sači, foto: Guliver

Zbog svojih šašavih kulinarskih kombinacija u emisiji Najdželini zalogaji i uveravanja kako možemo da budemo glamurozne i za šporetom, kao i da su ženske obline OK, poznata TV kuvarica Najdžela Loson (53) stekla je armiju poklonika širom sveta. Ali, otkako su 16. juna objavljene fotografije na kojima se vidi kako ju je njen muž, umetnički kolekcionar i multimilioner Čarls Sači (70), nedelju dana ranije ščepao za vrat i nos u restoranu Scott's u Londonu dok su proslavljali njegov rođendan, od britanske zvezde nema ni traga ni glasa.Zna se jedino da je otišla u suzama iz restorana, kao i da je, po rečima jednog neimenovanog svedoka, uprkos tome što je bila veoma uznemirena, pokušala da smiri situaciju poljubivši muža u obraz.

Iako je od nemilog događaja i javnog poniženja koje je šokiralo svetsku javnost nema za medije a na Twitteru postavlja samo fotografije hrane, njen suprug Čarls 7. jula objavio je da je pokrenuo brakorazvodnu parnicu koja mu slama srce, a kao razlog naveo je i to što je ona odbila da mu sačuva ugled nakon što su u javnost procurele šokantne fotografije.

Spekuliše se i da je sve definitivno puklo zbog toga što, kada su slike dospele u javnost, Sači nije hteo javno da se izvini za napad i prizna da ga je sramota, kao što je savetovao Najdželin PR savetnik Mark Hačinson, već joj je posle žestoke svađe naredio da se iseli iz kuće. Ona je ubrzo napustila njihov velelepni dom u Čelziju sa svojom decom, ćerkom Kosimom (18) i sinom Brunom (16) iz braka sa bivšim suprugom i novinarom Džonom Dajmondom koji je 2001. godine preminuo od raka grla. S druge strane, Sači je sledećeg dana dobrovoljno otišao u policiju gde je dobioupozorenje za napad, a dvadeset dana kasnije objavio je da je pokrenuo brakorazvodnu parnicu.

- Žao mi je što moram da objavim kako se Najdžela i ja razvodimo. Osećam da sam poslednjih godinu dana bio razočaranje za nju, a lično sam povređen što joj je savetovano da ne daje javne komentare u kojima bi objasnila da se grozim nasilja svake vrste nad ženama i da je nikada nisam fizički zlostavljao – stoji u zvaničnoj Sačijevoj izjavi za britanski Daily Mail. Bogataš koji je i ranije bio poznat po svojoj nezgodnoj naravi, na sve načine pokušao je da se opere zbog svog ponašanja tvrdeći da je u pitanju bio samo trenutak tokom njihovog živog razgovora o deci.

- Naša ljubav bila je duboka, ali poslednjih godinu dana malo smo se otuđili... Svađa koju je zabeležio fotograf u restoranu mogla je da bude i slika kada Najdžela hvata mene za gušu da bi mi privukla pažnju, pošto je to i ranije radila. Moji gestovi nisu bili nasilni, već smo mi instinktivno-taktilni ljudi. Da, moje ruke bile su oko njenog vrata i mada je teško u to poverovati, nisam je pritiskao.

To je bila samo igra dok sam pokušavao da joj objasnim poentu, ali fotografije su dale sasvim drugačiji utisak i pogrešan nagoveštaj. Najdžela je dala izjavu u policiji koja podržava to viđenje. Žao mi je što smo se posvađali, a još mi je više žao što je to kraj našeg braka. Najdžela je i dalje najdivnija žena na svetu i srećan sam što mi je bila supruga sve ove godine – rekao je Sači u svojoj izjavi kojom je stavio tačku na njihov brak, čiju su desetogodišnjicu trebalo da proslave u septembru.

I dok je on krivicu za krah zajedničkog života nehotice prebacio na ženina pleća jer je, navodno, rekao kako mu od odlaska iz kuće nije odgovarala na poruke i pozive, njeni prijatelji šokirani su Sačijevom okrutnošću. Najdžela je potpuno slomljena, a to što se do sada nije javno oglašavala, pravdaju činjenicom da je na prvom mestu zabrinuta za svoju decu, kao i Čarlsovu ćerku Fibi (18) koja je s njima živela u Čelziju.
Iako je svetska zvezda, Najdžela Loson osetila je poput miliona običnih žena širom sveta okrutnost muškarca na svojoj koži, a bitka za podelu imovine koja je procenjena na 150 miliona dolara, tek predstoji...


Piše: Jelena Kulović

makonda-tracker