Mineralna voda Duboka u akciji Bitka za porodilišta

1
Od svake prodate vode Duboka prikuplja se po jedan dinar za nabavku neophodne opreme u srpskim kliničko-akušerskim centrima
Duboka, Bitka za porodilišta, promofoto
Duboka, Bitka za porodilišta, promofoto

Mineralna voda Duboka pridružila se akciji Bitka za porodilišta i pokrenula dugoročni humanitarni projekat u okviru kog će se od svakog prodatog proizvoda vode Duboka prikupljati sredstva za srpska porodilišta. U narednih šest meseci na Duboka pakovanjima će se nalaziti logo akcije, a od svakog podatog prizvoda će se izdvajati jedan dinar za akciju Bitka za porodilišta.

U cilju popularizacije akcije i prikupljanja sredstava za porodlišta, akciji se priključio i pevač Sergej Ćetković, koji je promoter projekta.

- Akcija Bitka za prodlišta na najbolji način dokazuje da nas humane ideje ujedinjuju. Sa velikom radošću podržavam projekat mineralne vode Duboka, jer će ljudi na veoma jednostavan način moći da pomognu budućim bebama i majkama - izjavio je Sergej Ćetković.

- Duboka je voda koja svojim mineralnim sastavom pogoduje trudnicama i dojiljama i smatramo da kroz podršku akciji Bitka za porodlišta na najbolji način možemo da pružimo podršku tek rođenim bebama i njihovim porodicama. Verujemo da će potrošači prepoznati našu ideju da kupovinom Duboke doprinesu boljim uslovima u porodilištima - izjavio je Miloš Marković, generalni direktor kompanije Mineralna voda. d.o.o.

Akcija Bitka za porodilišta“ pokrenuta je u cilju opremanja  porodilišta i dečjih bolnica opremom koja ima ključni značaj za preživljavanje beba, a to su reanimacioni stolovi (stolovi za oživljavanje životno ugrožene novorođenčadi), porođajni stolovi, setovi za reanimaciju, neonatalni monitori (aparati za praćenje srčane frekvence i disanja životno ugrožene novorođenčadi), lampe za fototerapiju (lampe za lečenje novorođenačke žutice), infuzione pumpe, pulsni oksimetri, neonatalni respiratori (veštačka/mehanička pluća za novoođenče ), neonatalni aspiratori, itd.

U ovoj akciji, Fond B92 je kroz proces pregovora i ovog puta obezbedio najbolje cene za najbolju opremu, a već se omogućeno da se u procesu nabavke omogući oslobađanje plaćanja PDV-a kao i carinskih davanja, čime su uvećana sredstva za samu opremu.

Akcija će trajati dok se ne reši i ovaj problem, a B92 će kroz svoje medije građane redovno informisati o postignutom.

Prirodna mineralna voda Duboka je bogata kalcijumom i ima nizak sadržaj natrijuma, uz prisustvo magnezijuma i kalijuma. Izvire u mestu Neresnica, na Homoljskim planinama i flašira se u skladu sa najstrožijim svetskim standardima. 

makonda-tracker