Dan Tana: Svakim danom imam sve manje briga, a više para

1
Ne skrivajući kako je u početku bio zaljubljen u njenu majku, čuveni Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Dan Tana, priča kako je sreću u ljubavi pronašao je kraj trideset četiri godine mlađe Biljane i otkriva čime još uspešno prkosi i godinama
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Kažu da je Dobrivoje Tanasijević (78), poznatiji kao Dan Tana, ljubio mnoge filmske lepotice, a posle nebrojanih vatrenih holivudskih noći, jedna je osvojila njegovo srce i njome se oženio. Iako brak s lepom Andreom nije potrajao, poznati Srbin sa holivudskom adresom i više je nego ponosan na to što je sa umetnicom dobio dve ćerke Gabrijelu i Katerinu. Međutim, ovaj čuveni zaljubljenik u fudbal nikada nije odustao od ljubavi i lepih žena, a pre sedam godina uplovio je u bračne vode sa lepom Biljanom (44) koja ga je sudeći po njegovim rečima istinski usrećila.

- Iako sam stariji od nje 34 godine, verujte mi da ona ne može da prati moj tempo. Prvo sam upoznao i zaljubio se u njenu majku, a onda sam se na kraju oženio njom. Čim sam video koliko je divna njena mama, znao sam da će Biljana biti odlična žena. Kada smo se venčavali, pravili smo dve svadbe. Prva je bila pred matičarem u jednom hotelu u Rakovici, a nakon toga imali smo budističku svadbu pošto je ona budista. Mada ne delimo ista verska opredeljenja, želeo sam da je ispoštujem. Planiram da se, kada budemo slavili deset godina braka, venčamo i u crkvi, pošto tu ceremoniju još nismo obavili - govori Dan Tana kome mnogi mogu da pozavide na energiji kojom pleni.

- Duh mi je mladalački jer se redovno rekreiram, ne spavam više od šest sati, mnogo šetam i čitam, ne dozvoljavam sebi da ostarim! Ništa bolje nisam se osećao ni kada sam imao 25 godina! Sada, kada mi je sedamdeset osam, mentalno i fizički sam odlično, jedino imam manje briga, a više para. Uvek sam okružen mladim i lepim ljudima i s njima se sada najviše družim, a dok sam bio mlađi vreme sam provodio sa starijima od sebe. U tom balansu je tajna - iskren je čuveni hedonista koji je i na svoje ćerke uspeo da prenese ljubav prema sedmoj umetnosti.

- Sebe smatram detetom sreće koje je pobeglo iz Srbije sa devet dolara. Nikada nisam razmišljao o tome koliko sam popularan. Uspeh mojih ćerki iz prvog braka zapravo je moje najveće bogatstvo. Starija Gabrijela je filmski producent i trenutno radi na svom petom filmu, a uskoro će izaći još jedno njeno ostvarenje Invisible Woman u kojem glumi Rejf Fajns. Mlađa ćerka Katerina jedna je od najuspešnijih dizajnerki i direktorka fabrike pločica - govori poznati filmski radnik i vlasnik jednog od omiljenih restorana filmskih zvezda Dan Tana's, a zahvaljujući ugostiteljstvu upoznao je neke od najvećih svetskih ličnosti, dok su mu pojedini postali nerazdvojni prijatelji.

- Sa Džejmsom Vudsom viđam se gotovo svakodnevno, a nekoliko puta nedeljno igramo golf. Preti mi da će jednog dana doći u Srbiju i verujem da će se to uskoro i desiti. Rik Hilton, otac Paris Hilton, takođe je jedan od mojih odličnih prijatelja. Volimo da se nađemo, pojedemo, popijemo i našalimo se. Kada sam u Londonu, imam društvo Rejfa Fajnsa i Majkla Kejna, ali s njim se ne viđam toliko često, budući da se oni ne bave sportom - kaže kroz osmeh Dan Tana koji je negujući sportski duh prilikom nedavnog boravka u Beogradu otvoreno podržao Stari DIF, sa željom da se ovoj ustanovi vrati stari sjaj.

 

 

Piše: Danilo Mašojević

 

makonda-tracker