Pirs Brosnan: Moja ćerka je otišla u večni život

0
Dvadeset i dve godine nakon što je njegova prva supruga Kasandra preminula od raka jajnika, slavni glumac Pirs Brosnan suočio se i sa gubitkom njene ćerke Šarlot Emili koju je usvojio, ali i izgubio zbog iste kobne bolesti
foto: Guliver
foto: Guliver

Prst sudbine ponekad je neumoljiv i pred njim su nemoćni i oni koji imaju najviše jer život najbolje režira sudbinu svakog od nas. U to se poslednjih dana uverio i čuveni irski glumac Pirs Brosnan (60) koji se suočio sa bolnim gubitkom usvojene ćerke Šarlot Emili koja je preminula u četrdeset drugoj godini u svom domu u Londonu od iste bolesti kao i njena majka 1991. godine.

- Moja draga ćerka Šarlot Emili prešla je u večni život 28. juna u 14 časova nakon što je izgubila bitku sa kancerom jajnika. Uz nju su bili muž Aleks, deca Izabela i Lukas, kao i braća Kristofer i Šon. Borila se dostojanstveno, humano, hrabro i ponosno. Naša srca puna su tuge zbog gubitka divne, drage devojčice. Molimo se za nju i za to da lek za ovu bolest bude uskoro pronađen. Zahvaljujemo svima na izjavama saučešća – napisao je glumac u izjavi za People, koga je tužna vest zatekla na snimanju novog filma November Man u Beogradu. Uprkos tome što je sigurno skrhan bolom, glumac koji se proslavio brojnim filmskim rolama, a naročito ulogom Džejmsa Bonda, nastavio je sa snimanjem trilera u kome igra glavnu ulogu, a iza koga je stao i kao producent.

Kako smo saznali, veći deo ekipe koju predvodi bio je uobičajeno slobodan u petak, ali već sutradan nastavili su sa snimanjem. Pirs je čak u nedelju bio i na koncertu benda Jamiroquai kada je dao izjavu za emisiju Exkluziv i poput pravog profesionalca nije otkrio kroz kakve teške trenutke prolazi, već je pričao o svojim utiscima kada je reč o srpskoj prestonici.

- Radim na svom novom filmu, slikam, izlazim, upoznajem divne ljude i uživam u dobroj hrani. Beograd mi se veoma dopada, u njemu sam boravio 1986. godine i ponovo sam mu se vratio. Ovde su ljudi sjajni – rekao je Brosnan koji je bio odeven u crno.

Inače, Šarlot se s opakom bolešću borila tri godine, baš kao i njena majka, australijska glumica Kasandra Haris, koja je bila Bond devojka u filmu For Your Eyes Only, a preminula je 1991. u četrdeset trećoj godini u Los Anđelesu. Taj događaj ostavio je neizbrisiv trag u Pirsovom srcu jer je obožavao svoju prvu suprugu.
- Kasi mi je pružila stabilnost za kojom sam čeznuo čitavog života.

Brak s njom pomogao mi je da postanem čovek i glumac kakav sam danas. Dan nakon jedanaeste godišnjice našeg braka, umrla je u mom naručju. Njena smrt bila je nešto najgore što mi se ikad dogodilo. Bio sam očajan, ali morao sam da budem jak i pomognem našoj deci da nastave sa normalnim životom – ispričao je glumac u jednom od intervjua o gubitku voljene žene čiju je ćerku Šarlot i sina Kristofera, iz braka sa Dermotom Harisom, usvojio 1986. nakon njegove smrti. Iste godine s njom je dobio sina Šona (29). Ipak, Kasandra se samo godinu dana kasnije teško razbolela.

- Kroz sve sam prolazio veoma javno. Takve stvari naprave ožiljak na vašem srcu i to ostaje zauvek deo života. Kada gledate voljenu osobu da se bukvalno topi pred vašim očima, kako je ta užasna bolest izjeda delić po delić, to postaje neizbrisiv deo vaše psihe – priznao je Brosnan koji nikada nije zaboravio svoju veliku ljubav. Sreću je ipak ponovo pronašao 1996. kraj američke novinarke Kejli Šej Smit (45) s kojom se venčao 2001. godine, a dobili su sinove Dilana (16) i Parisa Beketa (12).

Inače, Šarlot se u ranim tridesetim godinama, kao i njen brat Kristofer, borila sa depresijom i zavisnošću od kokaina, zbog čega je 2003. išla na kliniku za rehabilitaciju. Pirs im je pružao punu podršku jer ih je uvek gledao kao svoju decu. Nažalost, ovaj put više ništa nije mogao da učini.

 

Piše: Jelena Kulović

 

 

 

makonda-tracker