Majkl Džekson: Ima li kraja misterijama?

0
Ikona svetske muzičke scene, Majkl Džekson, ne prestaje da intrigira javnost ni četiri godine posle svog večnog odlaska. Ponovo se spekuliše o tome da li je bio pritajeni homoseksualac ili serijski pedofil, dok se njegova ćerka Paris oporavlja od pokušaja samo
Majkl Džekson, foto: Guliver
Majkl Džekson, foto: Guliver

Četiri godine prošle su od iznenadne smrti Majkla Džeksona, najveće zvezde šou-biznisa XX veka, ali kontroverze o njegovom burnom i ekscentričnom životu ne jenjavaju. Naprotiv, one dobijaju sve veće razmere i utisak je da o tom čoveku niko ništa pouzdano nije znao ili želeo da progovori o tome.

Poslednjih dana mediji ponovo bruje kako je kralj popa seksualno zlostavljao decu na svom ranču Nedođija, ali ovaj put tvrdi se da je to činio serijski. Naime, Sunday People objavio je da u tajnim dokumentima FBI, među kojima su skandalozni audio-snimci, stoji kako je potrošio 35 miliona dolara da bi obezbedio ćutanje čak dvadeset i četiri dečaka koje je zlostavljao, a među kojima je bilo i petoro dece poznatih glumaca. Navodi se i da je to radio od 1989. godine, uprkos njegovim izjavama da je samo provodio vreme sa decom gledajući filmove ili držeći se s njima za ruke. Kako se tvrdi, Majkl je bio pedofil opsednut dečjom pornografijom koji je zlostavljao dečake u svom privatnom bioskopu, kao i da su mu mnogi roditelji sami podvodili decu i za to bili debelo plaćeni.

Inače, pevač je 1993. godine prvi put bio optužen za seksualno maltretiranje trinaestogodišnjeg dečaka Džordana Čendlera, ali država je vrlo brzo zbog nedostatka dokaza, tačnije postignute nagodbe koja ga je koštala dvadeset dva miliona dolara, zatvorila slučaj. Deceniju kasnije, četrnaestogodišnji Gavin Arviz optužio ga je za pedofiliju i davanje alkohola, a iako je 2005. oslobođen svih optužbi, Majklov život krenuo je nizbrdo jer je postao zavisan od raznih narkotika. Iako je Čendler 2009. posle pevačeve smrti priznao da nije bio zlostavljan i kako je lagao zbog oca, četiri godine kasnije priče su ponovo oživele...

A svega nekoliko nedelja ranije, polovinom juna, oglasio se i Skot Torson, bivši dečko pokojnog pijaniste Valentina Liberačija, koji tvrdi da je šest godina bio u tajnoj vezi sa Džeksonom. Njih dvojica su se, navodno, zbližili dok se superstar odmarao na Liberačijevom imanju u Palm Springsu posle jedne od plastičnih operacija.

- Bilo je to baš u vreme kad je Majkl izbacio čuveni hit Triler. Stajao sam u sobi, kada mi je mahnuo rukom da dođem i pridružim mu se u krevetu. Vodili smo ljubav sat vremena i od tada smo postali emotivni partneri – ispričao je Torson za The Sun.

Neposredno pre toga, Majklova ćerka Paris (15) zapala je u depresiju i pokušala da se ubije nakon što je prerezala vene na rukama i popila koktel tableta. Drugi izvori kažu da je glavni razlog bio taj što joj je nedavno saopšteno kako ona i njen stariji brat Princ (16) nemaju istog biološkog oca, već samo majku Debi Rouv. Istovremeno, Džeksonov blizak prijatelj Džejson Fajfer izjavio je za Daily Mirror da mu se pevač ispovedio nekoliko meseci pre smrti i otkrio da je britanski glumac Mark Lester pravi otac Pincu i Paris, kao i da je biološki otac jedino mlađem sinu Blanketu (11) koji je rođen uz pomoć nepoznate surogat majke.

S druge strane, na površinu isplivavaju i novi detalji oko pevačeve iznenadne smrti jer je njegova majka Katrin krajem aprila pokrenula suđenje protiv promotera turneje AEG Live. U tužbi vrednoj 40 milijardi dolara ona tvrdi da je ova koncertna agencija doprinela smrti njenog sina tako što je angažovala doktora Konrada Mareja koji  je bio uz pevača kada je on 25. juna 2009. u pedesetoj godini izdahnuo zbog srčanog udara. U novembru 2011. godine Konrad je osuđen za ubistvo iz nehata na četiri godine zatvora jer je kralju popa dao fatalnu dozu moćnog sedativa propofola.

Majklov sin Princ rekao je tokom nedavnog svedočenja kako su organizatori turneje, koja je trebalo da počne u Londonu, nametnuli previše obaveza njegovom ocu i da je kralj popa često nakon razgovora s njima plakao i govorio: Oni će me ubiti. On je ispričao i da je video kako je njegov otac preminuo.

- Visio je preko polovine kreveta, a oči su mu bile bele i okrenute naopako. Doktor je radio oživljavanje, moja sestra je vrištala sve vreme i tražila svog tatu, a ja sam plakao na početku stepenica i čekao da odemo u bolnicu – rekao je Princ dok su internetom već kružile fotografije iz Džeksonove sobe u trenutku njegove smrti.

I dok nove informacije o možda najkontroverznijoj ličnosti moderne istorije kolaju iz dana u dan, drama u njegovoj porodici ili u onome što je ostalo od nje, ne prestaje... A mi se pitamo - šta je sledeće?

 

Piše: Jelena Kulović

 

makonda-tracker