Derik Rouz: Skromna zvezda i porodičan čovek

0
Adidas je u Srbiju doveo jednu od najvećih NBA zvezda današnjice, plejmejkera čuvenih Čikago Bulsa, Derika Rouza. Popularni as je, u okviru svetske turneje koju adidas organizuje u slavu košarke, posetio Beograd i družio se sa mnogobrojnim ljubiteljima basketa
Derik Rouz, foto promo
Derik Rouz, foto promo

Rouz groznica zavladala je među više od hiljadu fanova koji su želeli da vide svog omiljenog igrača i košarkaškog heroja u našem gradu. Iako je velika svetska zvezda, mladi košarkaš nije tražio nikakve specijalne uslove tokom boravka u Beogradu. Rouz je sedmog jula doputovao u Beograd sa porodicom, suprugom Mikom, sinom Derikom mlađim, rođenim bratom i prijateljima, koji ga prate tokom citave D Rouz turneje. Činjenica da često putuje sa svojim najbližima i da uvek koristi priliku da istakne koliko mu znači porodica, potvrđuju da Rouz uprkos planetarnom uspehu nije zaboravio odakle je potekao.

Rouz i njegova pratnja odseli su u hotelu Hajat, gde nisu imali nikakve specijalne zahteve kada je u pitanju usluga. Popularni košarkaš imao je samo jedan zahtev, da mu se organizuje privatan košarkaški trening.

U Rouzovu skromnost uverili su se i predstavnici medija, koji su uživali u razgovoru sa svetskom zvezdom košarke na konferenciji za medije, na kojoj je Derik, zajedno sa adidasom i proslavljenim košarkaškim asom Žarkom Paspaljem, predstavio D Rouz turneju čiji je cilj promocija košarke, slavljenje i razvoj ovog sporta širom sveta.

- Iznenadio sam se, jer nisam znao da imam toliko fanova u Srbiji. Velika je čast posetiti vašu zemlju. Jako sam uzbuđen, fenomenalno je videti sve ove ljude - rekao je Rouz novinarima.

Nakon konferencije za medije, kako bi zauvek ovekovečio dolazak u Beograd, slavni as je ispred šoping centra Ušće u stilu prave zvezde ostavio otisak stopala, kao podsetnik na druženje sa fanovima iz Srbije.

Po završetku ceremonije ostavljanja otiska, svim ljubiteljima basketa, adidas je omogućio priliku kakva se pruža jednom u životu, da se u okviru All star takmičenja, ispred šoping centra Ušće, druže i nauče košarkaške finte upravo od Derika Rouza. Velika zvezda uživala je u činjenici da ga u Srbiji voli i poštuje veliki broj fanova i sa zadovoljstvom je pozirao  fotoreporterima i stpljivo se slikao i razgovarao sa svima koji su želeli da ga upoznaju.

- Ako volite igru, žrtvujte se i posvetite igri. Vi novinari i fotoreporteri želite da budete najbolji u tome. Isto razmišljam i ja. Želim da budem najbolji na terenu. Da budem lider, da vodim svoju ekipu. Zato je Majkl Džordan bio tako veliki - izjavio je Rouz tokom svog boravka u Srbiji.

A koliko je Derik Rouz veliki, Beogradu je pokazao svojim talentom, borbenošću, ali i odmerenim i skromnim ponašanjem kakvo i dolikuje istinskim zvezdama.

makonda-tracker