Ljuba Pantović: Laž je i kleveta da sam ostavila decu nezbrinutu!

4
Priča koja je bila senzacija za sve medije konačno je dobila svoj epilog. Naime, na konferenciji za štampu, kik bokserka, bodi fitness prvakinja i finalistkinja rijaliti šoua Farma, Ljuba Pantović dala je izjavu sa kojom je želela da stavi tačku na sva zadiran
Ljuba Pantović, Foto: Marko Poplašen
Ljuba Pantović, Foto: Marko Poplašen

U izjavi između ostalog stoji:

Povodom svih tekstova kao što su Farmerka zanemarila maloletnu ćerku: Policija čeka Ljubin izlazak sa Farme, Ljuba Pantović napušta Farmu odlukom suda i tome slično, odgovorno tvrdim:

Laž je i kleveta da sam ostavila decu nezbrinutu i na ulici. Moja deca imaju tri kuće, kuću mog oca, gde živim i kuću moje majke, obe u centru Beograda, te kuću njihovog oca, mog bivšeg muža, u Kaluđerici, a moji roditelji brinu o njima, kada je to potrebno i kada sam ja tu. Što se materijalne brige tiče, pre ulaska u Farmu ostavila sam svom ocu štednu knjižicu sa dovoljno novca, gde su čak bili uraćunati i troškovi za kupovinu odeće za marursko veče i za poklone i proslavu rođendana moje mlađe ćerke. Po izlasku tih tekstova moji roditelji, zajedno sa mojim ćerkama, bili su na razgovoru u Centru za socijalni rad i priložili materijalne dokaze da su navodi tih tekstova klevete i laži, apelujući da se zaustavi takva ogavna delatnost tih novina. O ovome postoji zvanična dokumentacija. Velika laž i potpuna dezinformacija su i tekstovi u kojima se navodi da sam ja na Farmi bila obaveštena o svemu što se napolju piše, da me je posećivala socijalna služba i da sam odlučila da zbog novca ostanem na Farmi. Izjavu da se i ovde radi o neistinitoj informaciji, tj. o dezinformaciji, dao je i zvanični predstavnik Pinka.

Osim obima prostora i neprimerenog načina govora, te činjenice da se objavljuju nagađanja koja iznosi osoba koja je prisluškivala šumove i po tome donosila svoje zaključke, ono što me zaprepastilo jeste profesionalni nivo i etika tih novina, bet obzira što je reč o žutoj štampi. Ti tekstovi, osim što su prekršili osnovne norme novinarske profesije i ljudskog morala, povredili su i građanska i ljudska prava moje maloletne ćerke i moja. Nezakonito i sa lažnim opisom korišćene su i fotografije iz našeg privatnog života.

U vezi sa tim tvrdim da se moja ćerka ne drogira i ne pije niti je to činila, a njena potencijalna trudnoća je isključivo njena privatna stvar i stvar naše poredice, te time novinari, po zakonu i profesionalnim etičkim normama, ne smeju da se bavei zato ovde više neće biti reč o tome.

Poznato je da su tabloidima zbog podizanja tiraža, omiljene teme bizarnost, seks i droga, ali ne mogu da shvatim da takve stvari objavljuju o veoma mladim osobama, jer bi makar kao ljudi morali biti svesni da tako zagorčavaju ili čak uništavaju život i nanose traume koje se ne mogu ni ublažiti ni otkloniti za ovakve slučajeve malo delotvornim pravom na demanti.

I da zaključim: za sve ono što su laži, zlonamerne dezinformacije i kršenja grašanskih i ljudskih prava i profesionalnih normi, čime je naneta velika šteta, uzmenirenje i bol mojoj deci, meni i celoj mojoj porodici, angažovala sam advokata i obratiću se sudu, verujući da kao društvo još nismo sasvim potonuli u beskrupuloznost i bezakonje u kojem niko ne odgovara za zla koja nanosi drugima, bez obzira iz kojih razloga.

Zahvaljujem se svojoj porodici, svojim prijateljima i svojoj publici koji su me nesebično i u potpunosti podržavali tokom celog boravka na Farmi i koji mi istu i još veću podršku pružaju i sada.

makonda-tracker