Saša Kovačević: Moj brat čuva sve moje tajne

0
Uoči preseljenja u novi dom koji će deliti sa rođenim bratom Radetom, ali i sa devojkom Jovanom, pop pevač Saša Kovačević priča kako je obeležio godišnjicu veze i na koji način je primio vest o nestanku, a potom i o pronalaženju manekenke Mine Milenković koja
Foto: Bojan Trailović
Foto: Bojan Trailović

Dok krupnim koracima grabi ka samom vrhu domaće muzičke scene, pop pevač Saša Kovačević (27) suočava se sa raznim medijskim napisima kad je reč o njegovoj karijeri, a koje ni na koji način nije sam uzrokovao. Naime, ovih dana aktuelna je priča o nestanku manekenke Mine Milenković (21) koja je bila zvezda njegovog pretposlednjeg spota za pesmu Piši propalo. Devojka je nestala nakon incidenta na splavu River kojem je prethodio raskid sa dečkom Aleksandrom Ćosićem da bi se ubrzo u potragu za njom uključio i Saša koji je pozvao svoje sledbenike na društvenim mrežama da jave policiji sve što eventualno saznaju o nesrećnoj devojci. Ona je zatim pronađena u Resniku i navodno je u policiji izjavila kako je silovana i pretučena. Potom su izveštaji pokazali da ipak nije bila žrtva silovanja, a mnoštvo informacija unelo je zbrku i u život pop pevača koji u intervjuu za Story objašnjava kako se baš ova kontroverzna devojka našla u njegovom spotu. Popularni umetnik govori i o godišnjici veze sa izabranicom Jovanom Jocić (19) te o odnosu sa starijim bratom, kompozitorom Radetom Kovačevićem (30) koji mu je najveći životni oslonac. Njih dvojica uskoro će se odseliti iz roditeljskog stana i otpočeti zajednički život u luksuznom pentahusu na Novom Beogradu gde će im se pridružiti i njihove emotivne partnerke.

Story: Kako ste saznali za nestanak manekenke Mine Milenković?

- Na društvenim mrežama, a prijatelj mi je ubrzo i telefonom javio da je nestala. Oglasio sam se na Facebooku gde imam dosta prijatelja i pratilaca u nameri da se neko ko eventualno zna bilo šta o njenom nestanku javi policiji. Reagovao sam shvatajući ozbiljnost situacije pošto ni njeni roditelji nisu znali gde je.

Story: Da li vas je obradovala vest o tome da je pronađena?

- Izuzetno. Veoma me je potresla priča o njenom nestanku i jedva sam čekao da mi jave dobre vesti. Još ne znam sve detalje o tome u kakvim je uslovima pronađena i šta se zapravo dogodilo, ali situaciju svakodnevno pratim preko medija.

Story: Jeste li bili u kontaktu sa njenim dečkom Aleksandrom Ćosićem dok je trajala potraga?

- Nisam zvao Acu jer sam mogao da pretpostavim kako se osećao. To su neprilike u kojima nije pametno bilo kome oduzimati vreme. Svi su se potresli povodom toga i siguran sam da momak nije znao ni gde je levo. Kada se prašina malo slegne, sigurno ću ga pozvati.

Story: Otkud baš Mina Milenković u spotu za pesmu Piši propalo?

- Odlučio sam se za nju prvenstveno zato što se profesionalno bavi modelingom, a budući da je devojka mog druga Ace, brzo smo se dogovorili oko saradnje. Ona i ja nemamo zajedničkih scena u spotu jer su sekvence u kojima se pojavljuje dosnimljene naknadno, dok sam ja bio na odmoru.

Story: Kako je moguće da u vašim spotovima devojke deluju čedno da bi se kasnije ispostavilo kako su sklone skandaloznom ponašanju? Zbog toga što je jedna manekenka, koja je postala poznata zbog učešća u vašem spotu, upala u vrelu vodu, na društvenim mrežama čak se na morbidan način pominje prokletstvo učestvovanja u vašim spotovima, potom je nestala i Mina...

- U devedeset odsto slučajeva moj tim i ja nismo poznavali devojke koje smo birali za spotove jer su tu dospevale uglavnom preko kastinga na koji su slale svoje fotografije. Ostale koje su glumile i statirale u spotovima su moje drugarice ili poznanice...

Story: Ni priča o novom spotu za pesmu Slučajno nije prošla bez skandala pa ste tako osvanuli na naslovnoj strani jednog tabloida zato što ste, navodno, muvali jednu od trideset statistkinja.

- Takve Televisa presenta naslove nema potrebe da komentarišem.

Story: A da li ste bili spremni na naslove u maniru latino sapunica kada ste angažovali čak trideset zgodnih devojaka za novi spot sniman u Grčkoj?

 - Moj spot nije španska serija, već oslikava atmosferu koja dolikuje jednoj letnjoj pesmi. Veseli ritmovi i raspoloženje na plaži najidealniji su scenario za takvu numeru i ja nisam izmislio ništa novo i originalno što već nije viđeno u sličnim ostvarenjima.

Story: Da li ste iznenađeni rekordima koje postavljate na YouTubeu kada je reč o numeri koja je već dostigla cifru od tri miliona pregleda za nešto više od sedam dana?

- Od pesme Kako posle nas postavljam samo po jedan klip na svoj zvanični YouTube kanal, ali na svakodnevnom nivou prisutna je borba sa onima koji nelegalno postavljaju druge linkove s mojim spotom i krše Zakon o autorskim pravima. Na sreću, You Tube sve to reguliše na adekvatan način i zato se pregledi sakupljaju samo na jednom klipu.

Story: Ova pesma svojevrsni je nastavak vašeg muzičkog pravca kojem ste odani poslednjih nekoliko godina. Smatrate li da je vaš originalni muzički izraz prisutan u novijim bržim pesmama ili se zapravo najviše pronalazite u baladama kakve ste izvodili na početku karijere?

- Smatram da je bolje da stil jednog izvođača ostane isti, ali da se oseti jasna razlika u odnosu na prethodni album ili singl... Nisam želeo da mi pesme nakon više od decenije karijere zvuče na isti način. Promenio sam i način pevanja, aranžiranja numera, produkciju... Nekima se dopada napredak, a drugima sam draži u pesmama s početka karijere. Utisak mi je, međutim, da se ljudima uglavnom svidela promena u mom muzičkom izrazu.

Story: A šta kaže vaša devojka Jovana Jocić o novoj pesmi Slučajno?

- Baš joj se svidela jer je hitična i ljudi pozitivno reaguju na nju.

Story: Jeste li obeležili godišnjicu veze koja se navršila pre nekoliko dana?

- Proslavili smo je u intimnoj atmosferi.

Story: Uskoro počinjete zajednički život. Smatrate li to krupnim korakom za vašu romansu?

- Ne znam kako je ta informacija došla do medija. U novi stan selim se sa bratom Radetom, a naravno, sa nama će biti i naše emotivne partnerke.

Story: Da li je sledeći korak veridba ili venčanje?

- Uopšte ne težim ka tome, bar ne još. Zadovoljan sam trenutnim statusom i funkcionisanjem naše veze i ne bih tu ništa menjao.

Story: Da li je Jovana ljubomorna?

- Nije. Pre nego što smo počeli da se zabavljamo znala je sa kim ulazi u vezu i razume prirodu mog posla. Sve probleme rešavamo normalnim razgovorima.

Story: Šta u vašem i Radetovom odnosu najviše doprinosi tome da ste nerazdvojni?

- Odmalena smo privrženi jedan drugome.

Story: Da li je Rade jedina osoba koja zna sve vaše tajne?

- On je, svakako, jedna od osoba koja zna sve moje tajne jer ih pred bliskim ljudima nemam.

Story: Ko od vas dvojice vodi glavnu reč u kući? Ko je ozbiljniji, odgovorniji...

- Niko ne vodi glavnu reč. Funkcionišemo demokratski i o svemu se dogovaramo. On je, međutim, ipak odgovorniji u mnogim segmentima zajedničkog života.

Story: Mnogo pažnje u javnosti privlačite i svojim fizičkim izgledom. Koliko vremena provodite u teretani i koristite li neke hemijske supstance kako biste izgledali dobro?

- Smatram da bi svako trebalo da vodi računa o svom fizičkom izgledu, naročito ako se bavi javnim poslom. Neredovno se hranim i treniranje je način da održavam telo u dobroj formi i vratim ga u prirodni balans. S druge strane, nikada nisam bio gojazan i dešava se da smršam čak i ako ne smanjim broj obroka. Koristim suplemente, naročito u vidu proteina, koji se preporučuju i brojnim sportistima.

 

Razgovarao: Nikola Rumenić

 

 

makonda-tracker