Marko Rokvić: Sara je moja srednjoškolska ljubav

0
Dok strpljivo gradi svoj muzički put nezavisno od oca Marinka i brata Nikole, folk pevač Marko Rokvić otkriva da je već dve i po godine u srećnoj romansi sa svojom školskom drugaricom Sarom Oster
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Folk pevač Marko Rokvić (25) svojim moćnim glasovnim sposobnostima uspeo je da skrene pažnju na sebe bez obzira na to što nosi poznato prezime i što je sin proslavljenog pevača Marinka Rokvića i mlađi brat popularnog folkera Nikole. Ključ njegovog uspeha leži u ogromnom talentu i umerenim ambicijama zasnovanim na želji da estradnim vodama pliva dugo i sigurno.

- Najveći problem mi je što moram da opravdam i oca i brata dok je Nikola opravdavao samo oca. Za sada su svi u porodici zadovoljni onim što sam pokazao na polju muzike, a naročito otac Marinko i majka Slavica. Sa roditeljima imam odličan i otvoreni odnos. I dalje živimo zajedno, ali smo se iz stana na Novom Beogradu preselili na Banovo brdo - počinje razgovor za Story talentovani pevač kome je i brat veliki uzor u poslu.

- Stariji brat Nikola dolazi samo na ručak, ali stižemo da razgovaramo o svim porodičnim i poslovnim temama. Kada je snaja Bojana Barović u Americi, prija mu samoća. Ako je njemu tako lepo, meni je još lepše i trudim se da ga ne uznemiravam u trenucima iščekivanja da iz Sjedinjenih Američkih Država stigne njegova partnerka - priča mlađi naslednik Marinka Rokvića i otkriva da mu je veza sa nekadašnjom školskom drugaricom, vršnjakinjom Sarom Oster (25), neizmerni vetar u leđa za brojne uspešne životne poduhvate.

- Srećno sam zaljubljen, devojka mi je tu blizu, preko mosta, i ne razmišljam o tome kako bismo funkcionisali na daljinu, kao što je to slučaj s vezom moga brata. Zajedno smo dve i po godine i mnogo nam je lepo - kaže Marko i objašnjava ko je kome prišao nakon višegodišnjeg simpatisanja u školskoj klupi.

- Čim me je videla, oborio sam je s nogu. (Smeh) Vezu smo otpočeli tek nekoliko godina nakon srednje škole. U tom periodu nismo izlazili zajedno, ali sada nailazimo na odlične reakcije starog društva na našu vezu - ističe talentovani pevač koji se za sada ne opterećuje krupnim planovima u emotivnom životu pa sa Sarom još nije otpočeo zajednički život.

- Nisam je još zaprosio, ali ne smem da vam otkrivam planove koje imam tim povodom jer je na ovaj intervju došla zajedno sa mnom. Sara je apsolvent na Filološkom fakultetu, a ja na Megatrendu pa često noću učimo zajedno - kaže Rokvić koji je pre nekoliko dana počeo sa promocijom novog singla Neću prestati da pijem.

- Prezadovoljan sam pesmom koja me je oduševila na prvo slušanje, ali nije reč o biografskom tekstu - navodi mladi pevač čija devojka za sada nema nikakvih primedbi na njegovu karijeru.

- Sara razume moj posao i obožavateljke, ostajanje do kasno na svirkama... Još joj nisam posvetio nijednu pesmu, ali polako, snimio sam tek dve numere - u šaljivom tonu završava razgovor najmlađi član muzičke dinastije Rokvić.

 

Piše: Nikola Rumenić

 

makonda-tracker