Jovana Brakočević: Moj dečko je oduševljen Srbijom

3
Naša najuspešnija odbojkašica Jovana Brakočević govori o svojoj vezi sa Italijanom Marčelom Kanzijanom koji je, kako ističe, neprestano osvaja svojom lepotom, iskrenošću i razumevanjem
Jovana Brakočević, Foto: Rastko Šurdić
Jovana Brakočević, Foto: Rastko Šurdić

Lepa Jovana Brakočević (25) jedina je odbojkašica u Evropi sa tri titule najbolje igračice na tri najznačajnija takmičenja Evropske odbojkaške konfederacije: Prvenstvu Evrope 2011, Evropskoj ligi 2011. i Ligi šampiona 2013. godine. Zato i ne čudi što srpsku sportistkinju svi karakterišu kao nepobedivu, posebno nakon uspešne sezone turskog Vakifbanka čiji je Jovana prvotimac, a koji je u 47 utakmica zabeležio isto toliko i pobeda. Ipak, najdraža Jovanina pobeda svakako je ona koju je ostvarila na ljubavnom terenu s obzirom na to da već gotovo pet godina uživa u vezi sa bivšim sportistom, Italijanom Marčelom Kanzijanom (38) koji je, kako kaže, svakodnevno osvaja.

- Romantična sam, ali ne preterujem i smatram da za sve postoji vreme. Ne volim patetiku, pošto mi je umerenost u svemu važna. Marčelo prati svaki moj korak i veoma je ponosan na uspehe koje postižem. Bio je na svakoj mojoj utakmici, zaista je fenomenalan i ne znam kako bih bez njega – iskrena je odbojkašica koja važi i za jednu od naših najviših sportistkinja, s obzirom na to da je visoka 196 centimetara.

- Moj dečko je niži od mene četiri centimetra, ali nama to nije važno. Kada izlazimo, nosim štikle od dvanaest centimetara i to bez ikakvih problema – govori kroz osmeh Jovana koja sa svojim dragim uspešno prevazilazi i problem razdvojenosti, budući da je njena stalna adresa u Turskoj, dok njen partner živi u Italiji.

- Marčelo me je pre svega osvojio svojim razumevanjem, a po mom mišljenju, on je i mnogo lep čovek! (Smeh) Profesionalno je igrao bičvolej i skvoš, a sada se sportom bavi samo rekreativno. Ali, i te kako može da razume kroz šta sve prolazim i kakve napore trpim. Mislim da je u svakoj vezi presudno razumevanje jer bez toga nijedan odnos ne može da opstane. On najviše vremena provodi kod mene u Turskoj, ali i mnogo putuje zbog posla, pa ima tu prednost da radi i ide gde hoće, dok sam ja vezana za jednu zemlju – kaže Brakočevićeva čiji je izabranik i čest gost srpske prestonice.

- Nedavno je bio u poseti Srbiji gde uvek voli da dođe, a posebno mu se dopada naša kuhinja. Obožava ćevape, sarme, ali i naše domaće pivo i rakiju. Još ne razmišljamo o venčanju, pa i on, kao i moji roditelji koji su takođe iz sveta sporta, znaju da mi je sada karijera na prvom mestu. Dobro nam je ovako kako nam je sada i nema potrebe da se nešto menja – iskrena je Jovana koja ističe da joj priznanja i laskanja često predstavljaju i opterećenje.

- Odbojka je timski sport i uspeh nije samo moj, već rezultat zalaganja čitavog kolektiva. Sve varira i menja se. Možda sledeće godine neću dobro igrati, ali pratiće me glas da sam bila najbolja u finalu Evrolige. Ljudi mnogo očekuju od mene, ali sve je to i podstrek da nastaviš dalje, napreduješ i radiš na sebi. Svima nam je lepo kada osvajamo trofeje i dok nas nazivaju najboljima – ističe naša vrhunska sportistkinja.

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker