Rasel Krou: Kako je Gladijator postao Supermenov tata

0
Jedan od najpopularnijih superheroja svih vremena vraća se na veliki ekran i to u godini kada proslavlja 75. rođendan, a glumac Rasel Krou pridružuje se glumačkoj ekipi tumačeći ulogu oca legendarnog Supermena.
Rasel Krou, Foto: Promo
Rasel Krou, Foto: Promo

Film Čovek od čelika reditelja Zaka Snajdera, koji je 20. juna stigao u naše bioskope, za prvih pet dana prikazivanja u svetu uspeo je da povrati uloženih 220 miliona dolara. Pored Henrija Kavila, Ejmi Adams i Kevina Kostnera u glavnim ulogama, u ovom ostvarenju ekipi se pridružuje i oskarovac Rasel Krou, tumačeći ulogu oca legendarnog Supermena koga je u staroj verziji iz 1978. godine glumio Marlon Brando.

U Panteonu superheroja, Supermen je najpoznatiji i najpoštovaniji lik svih vremena. Klark Kent/Kal-El (Henri Kavil) je mladi novinar dvadesetih godina koji se oseća otuđenim zbog moći koje prevazilaze maštu. Transportovan na Zemlju pre mnogo godina sa Kriptona, napredne planete, Klark se bori sa velikim pitanjem Zašto sam ovde?

U ovom scenariju važan uticaj na ličnost Supermena, imali su njegov pravi otac i očuh, čije uloge tumače istaknuti Kevin Kostner i Rasel Krou, koji otkriva je da nikada ranije nije odgledao nijedan od filmova o ovom superheroju.

-Moram priznati da nikada ranije nisam odgledao nijedan film o Supermenu. Jedino što sam znao o njemu bilo je iz crno-belih TV serija iz 1950. godine, koje sam gledao kao dete. Kada sam pročitao scenario video sam da je reč o jednoj zaista zanimljivoj priči u kojoj je Džor-El suočava sa problemima koje nosi roditeljstvo. Sve to mi je delovalo jako zanimljivo, pa sam se uključio u celu priču. To je bilo jedno zaista interesantno iskustvo za mene – navodi Krou i dodaje:

-Ako ovu priču posmatrate sa gledišta gde je Džor-El jednostavno jedan dobar čovek, to gledište onda, po mom mišljenju,  podrazumeva i deo njegovog karaktera koji je pomalo lud, kao da se u svemu što radi nalazi šačica očaja. Što se njega tiče, to je  poslednji šansa da održi Kripton u životu - rekao je Krou.

Kada ga Klarkova putovanja dovedu do jedinog mesta na planeti Zemlji gde Džor-El može da se poveže sa njim: na  zamrznutu tundru u kojoj leži tajna stara više od 20 hiljada godina, Kal konačno može da se suoči sa slikom o svom ocu.

-Jedna od presudnih stvari koje Džor-El kaže svom sinu jeste da u ovom svetu on mora izaći iz senke kako bi ispravio greške  načinjene na Kriptonu. Za njega je to velika odgovornost, ali ako ne uspe da ispuni svoju sudbinu - niko drugi  zasigurno neće! - otkriva slavni glumac.

Najnoviji Supermen stigao je u novom 3D ruhu, sa novim logom i novim glumcem. U glavnoj ulozi, legendarnog Kristofera Riva i Brendona Rauta nasledio je tridesetogodišnji britanac Henri Kavil, koji je sa velikim uzbuđenjem prihvatio ulogu Čoveka od čelika .

 -Supermen je zaista jedna posebna ličnost koju je čovek stvorio. On se bori za nadu, za pobedu dobrog nad zlim. Bez obzira šta se dešava u našim životima ili u svetu, nada je ta koja uvek opstaje. Uvek ćemo se suočavati sa teškoćama, a ona će uvek imati važnu ulogu u našem životu. Biti pod plaštom Supermena, taj izazov nisam mogao da propustim - rekao je Kavil.

Neizostavnu Lusi Lejn, novinarku istraživača, ovaj put glumi Ejmi Adams.

-Klarkov put je pronalaženje sebe. On beži od toga ko je i šta je i zato se oseća usamljenim. On se kroz težak rad trudi da ne izrazi svoju moć i sposobnost, međutim greške koje pravi čine ga intrigantnim za Luis. Njen je posao, a i sama priroda, da otkriva i izlaže istinu - navodi Adamsova.

Novi film o Supermenu za prvih pet dana prikazivanja u svetu uspeo je da povrati uloženih 220 miliona dolara i tako postao drugi najveći debi ove godine i film sa najvećom zaradom ikad na otvaranju u junu.

makonda-tracker