Zorana i Darko Miličić: U kući želimo košarkašku petorku

1
Nakon što su pre deset meseci dobili treće dete, malenog Luku kojeg su prvi put fotografisali za Story, košarkaš Darko Miličić i njegova supruga Zorana otkrivaju kako o najmlađem članu brinu stariji Lazar i Lara, ali i da će svoje roditeljske apetite zadovolji
Darko i Zorana Miličić, Foto: Privatna arhiva
Darko i Zorana Miličić, Foto: Privatna arhiva

Košarkaš i osvedočeni humanista Darko Miličić (28) u avgustu prošle godine postao je bogatiji za još jedno dete. Njegova supruga Zorana (27) porodila se 10. avgusta u novosadskom porodilištu Betanija i na svet donela zdravog dečaka kojem su roditelji dali ime Luka. Preslatka beba unela je dodatnu radost u dom srećnog para koji već ima sina Lazara (4) i ćerku Laru (2). Dok se spremaju da proslave rođendane najstarijeg i najmlađeg sina, porodica Miličić rešila je da predstavi svog petog člana i to ekskluzivno za magazin Story.


- Sve vreme moje trudnoće deca su brižno gledala u moj stomak i željno  iščekivala dolazak prinove. Kada je Luka stigao kući, Lara i Lazar bili su naprosto oduševljeni. Toliko ljubavi s njihove strane stvarno nismo očekivali jer smatramo da su i oni još bebe – kaže Darkova supruga i otkriva da li su dvoje starijih mališana ljubomorni na najmlađeg člana porodice.

- Nijednog momenta nije bilo ljubomore s njihove strane. Želeli su da učestvuju u svim obavezama oko bebe: u hranjenju, presvlačenju i šetnjama, na šta smo Darko i ja izuzetno ponosni – ističe Zorana čiji nam je izabranik dočarao neke od karakteristika najmlađeg sina.

- Treće dete mora da bude mirno i to uvek tako ide. Prvo dete smo razmazili jer tada nismo imali iskustva pa smo mu čim zaplače sve dopuštali. Sa drugim je već bilo drugačije, a za treće nema potrebe ni da pričam, sve ide lagano – kaže Miličić čiji je najstariji sin očeva slika i prilika.

- Sve troje su različiti: Lazar je isti Darko, Lara je mamina princezica, dok Luka liči na mog rođenog brata i baš je brbljiv kao beba. Ima batu i seku, pa od njih sve vidi i brzo uči. Prva reč bila mu je tata, što znači da je sledeće muško – kaže ponosna supruga slavnog košarkaša koja je brzo nakon porođaja povratila liniju pa već mesecima prima komplimente na račun svog izgleda.

- Sve trudnoće lako sam podnela, a treću nisam ni osetila, pošto sam imala dosta obaveza oko naša dva anđela. Kada je reč o samom porođaju, bilo je komplikacija pošto mi je to bio treći carski rez za četiri godine, ali hvala bogu sve je prošlo dobro. Kada kod kuće imate troje dece koja su puna energije, linija se brzo vraća. Luka je sada u fazi kada pravi prve korake, pa je to za mene dodatni trening - ističe Zorana, dok njen suprug najavljuje brojna slavlja u okrilju porodičnog doma.

- Sada nam se bliži proslava Lazarevog četvrtog rođendana, a u avgustu sledi i Lukin prvi rođendan, za kada planiramo i njegovo krštenje – otkriva Darko koji je zajedno sa suprugom beskrajno posvećen svojim mališanima.

- Lazar i Lara stvarno su divna deca ali, naravno, znaju i da u duetu naprave slatke nestašluke. Tada je Darko najbolji tata na svetu, a ja sam glavna Babaroga u kući – iskreno će Zorana koja zajedno sa suprugom čini najistaknutiji domaći poznati par po vrednosti donacija uplaćenih bolesnoj i siromašnoj deci.

- Darko i ja smo veoma mladi dobili troje dece, pa znamo koliko oni znače u životu. Sve što želimo svojim naslednicima, želimo i drugim mališanima i ako imamo mogućnosti, ne znam zašto ne bismo pomogli. Ovim putem apelujem na sve oni koji mogu da pomognu jer njihovo malo, nekome znači mnogo – iskreno će Zorana koja je spremna na selidbu sa mužem i klincima kada on potpiše ugovor s novim klubom.

- Karijeru ću nastaviti negde u Evropi. Kada je reč o gradu, to je manje važno. Bitno je da smo blizu kuće i da daleki putevi i menjanje vremenskih zona deci više neće predstavljati problem – kaže Darko, a njegova supruga za kraj poručuje da Miličići nisu završili sa proširenjem porodice i da spremaju pravi mali kućni porodični košarkaški tim.

- Kao mala maštala sam o velikoj porodici. To mi se, može se reći, i ispunilo, ali iskreno bih volela da imamo petoro dece. Prva petorka mi je nekako OK – zaključuje uz osmeh lepa supruga poznatog košarkaša.

Nikola Rumenić

makonda-tracker