Nenad Tomović: Utakmica naših života

0
Fudbaler Nenad Tomović i njegova supruga Marija otkrivaju detalje romantičnog venčanja u Beogradu i ne kriju kako priželjkuju da njihova porodica uskoro bude bogatija za još jednog člana
Nenad Tomović, Foto: Zoran Kozomora, Dragan Petrović
Nenad Tomović, Foto: Zoran Kozomora, Dragan Petrović

Nakon sedam godina skladne romanse, reprezentativac i prvotimac Fiorentine Nenad Tomović (25) u subotu 15. juna i njegova izabranica Marija (25) obećali su se jedno drugom na večnu ljubav. Dve godine nakon veridbe, srećni par organizovao je veliko svadbeno veselje u Beogradu za prijatelje i porodicu kako bi na pravi način proslavili stupanje u bračne vode.

Lepa nevesta, inače stomatolog i članica Kulturno-umetničkog društva Abrašević, zajedno sa svojim dragim nastaviće život u Italiji.

- Venčali smo se u Vaznesenjskoj crkvi, a svadbeno veselje upriličili u hotelu Hajat. Na kraju, sve je bilo baš onako kako smo planirali i veoma mi je drago zbog toga. Goste je zabavljao Leksington bend, a jedan od muzičkih gostiju bio je i Miroslav Ilić. Imali smo i di-džeja kako bismo odabirom muzike udovolji i gostima koji su na naše venčanje došli iz inostranstva. S obzirom na to da sam ja i folklorašica, došli su i članovi KUD Abrašević, a u jednom trenutku i sama sam im se pridružila i to u venčanici - otkriva mlada, dok njen dragi ne krije kako je pre svadbene ceremonije bio više nego uzbuđen.

- Ja sam, inače, veliki tremaroš, a tako je bilo i pre venčanja. Međutim, čim sam došao kod Marije i kada je po našim običajima trebalo da je kupim, oraspoložio sam se i opustio. Nakon toga sve je bilo super i ceo dan ostaće mi u lepom sećanju. Veoma sam ponosan na to kako je izgledalo naše venčanje, ali pre svega i na odluku da konačno stupimo u brak - govori ponosni mladoženja.

- Pošto je Nenad, nažalost, sve vreme morao da bude u Italiji, ja sam bila zadužena za celokupnu organizaciju, ali sve moje nedoumice rešavali smo zajedno, tako što sam mu ja slala fotografije i onda bismo skupa doneli odluku. Venčanicu sam birala dugo i na kraju sam je našla u salonu 3 Dots Bridal, a ja sam bila prva mlada pošto su nedavno počeli sa radom. Na kraju sam veoma zadovoljna svojom haljinom - govori Marija dok je Nenadu ta obaveza lakše pala.

- Odela za venčanje pazario sam u Firenci i to pre dva meseca. Po tom pitanju, mi muškarci veoma smo jednostavni, nema mnogo lutanja i traženja. Inače, ne nosim elegantnu odeću, ali kako sam se nadao, odlično sam se snašao u odelu i cipelama - iskren je uspešni Kragujevčanin koji je na venčanju ugostio i svoje prijatelje iz Italije.

- Oni su oduševili sve goste. Veče pre svadbe izveo sam ih u Kafanicu na Košutnjaku da ih upoznam sa srpskom kuhinjom. Bili su veoma korektni i spremni na saradnju i prihvatili su sve ono što smo od njih tražili da probaju kada je reč o piću i hrani. (Smeh) Na kraju su imali i svoju tačku pa su nam otpevali pesme O sole mio i Marija, Marija - otkriva Nenad. Na ceremoniji supružnicima su kumovali mladina drugarica iz detinjstva Jovana Pavlica i mladoženjin prijatelj i nekadašnji saigrač Aleksandar Trninić, fudbaler Čukaričkog, koji je kumovao i njihovom poznanstvu.

- Aleksandar je moj drug iz osnove škole, a Nenadov prijatelj i saigrač iz Rada, koji nas je upoznao pre sedam godina. Bile su to obostrane simpatije, ali i on je bio veoma uporan da me osvoji do kraja. Čak je i počeo da živi kod kuma i na kraju me je pridobio svojom dobrotom - otkriva gospođa Tomović.

- Moram da priznam, u prvim trenucima Marija nije bila zainteresovana za mene i to me je snažnije podstaklo da je osvojim. Još više sam se trudio i zahvaljujući našem sadašnjem kumu u tome i uspeo. Znao sam da je ona prava - iskren je sportista koji će uskoro sa svojom dragom otpočeti zajednički život u Firenci.

- Poslednjih pet godina, koliko je Marija studirala stomatologiju, živeli smo razdvojeni. Sigurno je to bio i veliki test za našu ljubav, ali sve smo to prebrodili. Normalno je da u situacijama kada smo daleko jedno od drugog dođe i do nesuglasica, ali čim smo zajedno, sve dođe na svoje. Siguran sam da će naš odnos biti još lepši sada kada otpočinjemo bračni život. Već pet godina igram u Italiji i navikao sam na njihov stil života, a već godinu dana sam u Firenci i imam ugovor na još tri godine sa Fiorentinom. Marija je takođe upoznala grad kao i ljude iz svoje branše, pa će se nakon nostrifikacije diplome baviti stomatologijom. Verujem kako ćemo imati sve uslove da budemo srećni - ističe fudbaler koji sa svojom voljenom planira i proširenje porodice.

- Ako mene pitate, kada je reč o proširenju porodice, neka sve ide polako mada se Nenad ne bi složio sa mnom - govori Marija koju prekida njen suprug.

- Mnogo volim decu i jedva čekam da imamo dete. U početku sam priželjkivao da prvo dobijemo naslednika, a kako vreme prolazi, više bih voleo devojčicu, pa onda blizance - govori kroz osmeh uspešni sportista, koji je odmah nakon venčanja sa svojom dragom otputovao na medeni mesec na Mauricijus.

 

Danilo Mašojević

 

 

 

makonda-tracker