Al Paćino: Teško mi je bilo da se nosim sa slavom

0
Jedan od najuspešnijih glumaca, Al Paćino, priznaje da mu je bilo jako teško da se nosi sa slavom, te je u jednom momentu posegao za alkoholom.
Al Pačino, Guliver/Getty Images
Al Pačino, Guliver/Getty Images

Oskarovac Al Paćino počeo je da pije na početku svoje karijere zbog osećaja da neće moći da se suoči sa prevelikim stresom koji dolazi u paketu sa slavom i uspehom. Nedostatak porodične podrške je kako tvrdi, ključni faktor zbog koga je već kao mladić posegnuo za opijatima. Naime, sedamdesettrogodišnji glumac bio je očajan i neutešan kada je mu je majka preminula kada je imao samo dvadesetdve godine, a nakon što je dostigao svetsku slavu filmom Kum, priznao je da se osećao veoma usamljenim u svetu koji ga je pritiskao sa svih strana. Bez majke, koja mu je uvek bila podrška, Al Paćino je sam uplivao u svet u kojem je vrlo teško izboriti se sa velikim svakodnevnim stresom. Upravo taj pritisak, stres i mukotrpan rad uticali su na poznatog glumca, te je spas tražio u različitim opijatima koji su mu pružali utočište od realnosti.

- Priznajem da sam skoro dotakao dno. Lorens Oliver je naglašavao kako je svakom glumcu piće najveća nagrada nakon odigrane predstave, a ja sam to pretvorio u nagradu života. To me je dotuklo – priznaje glumac ne stideći se da je uz pomoć brojnih seansi anonimnih alkoholičara, uspeo da se izdigne i pobedi svoj porok.

makonda-tracker