Goran Ivanišević i Tatjana Dragović: Bolji prijatelji nego supružnici

1
Iako su pre dva meseca raskinuli ljubavnu vezu od 15 godina, hrvatski teniser Goran Ivanišević i bivša menekenka Tajtana Dragović odlučili su da ostanu prijatelji, a glavni razlog za to jeste odrastanje njihove dece
Goran Ivanišević i Tatjana Dragović, Foto: Robert Gašpart
Goran Ivanišević i Tatjana Dragović, Foto: Robert Gašpart

Premda su početkom aprila, kako je Story prvi objavio, nekadašnja manekenka Tatjana Dragović (35) i hrvatski teniski as Goran Ivanišević (41) nakon 15 godina veze i četiri godine braka doneli odluku da se razvedu, nesporno je da su njih dvoje ostali u očigledno dobrim odnosima. U prilog ovome ide činjenica da su prethodni vikend zajedno uživali u subotnjoj jutarnjoj kafi u njihovom omiljenom kafiću Velvet, koji je nastanjen u blizini njihovog doma u zagrebačkoj Dalmatinskoj ulici, gde i danas provode dosta vremena zajedno. Dok su razgovarali u bašti kafića, društvo su im pravila i njihova deca, desetogodišnja ćerka Amber Marija i petogodišnji sin Emanuel.

Iako o razvodu nisu hteli javno da govore, Tatjana i Goran u društvu svojih prijatelja neretko ističu da im je najvažnije da zaštite svoju decu, te nastoje da što više vremena budu uz svoje potomke kako bi oni lakše prebrodili razvod roditelja. Kako navodi izvor blizak Tatjani i Goranu, razlog njihovog razilaženja nije bila treća osoba, već jednostavno to što nisu više funkcionisali kao muškarac i žena, nego kao najbolji prijatelji, te nema nikakvog razloga da to u budućnosti i ne ostanu. Zajedno su prošli brojne uspone i padove koje život nosi i uvek su bili jedno uz drugo. Njih dvoje trudiće se da prijateljski donos neguju i u godinama koje dolaze, posebno zbog svoje dece koja čine središte njihovih svetova.

- Kada se oni nasmeju, zaboravim na sve probleme. Ništa nije savršeno, ali svejedno svoju decu obažavate. Najvažnije mi je da ih vaspitam kako treba - opsiala je Tatjana u jednom od intervjua za Story.

U prilog tome da su bivši supružnici ostali u korektnim odnosima ide i informacija da su krajem aprila zajedno otputovali u Ameriku. Naime, Tatjana i Goran su se u maju 2009. godine venčali u hrvatskoj katoličkoj crkvi St. Mary Star of the Sea u San Pedru, tako da je bilo potrebno da na istom mestu njihovu bračnu zajednicu i okončaju. To je dalo povoda javnosti da njihov nedavni put preko okeana ocene kao odlazak na službeni razvod braka. Ipak, njih dvoje su pred odlazak u Ameriku bili neočekivano dobro raspoloženi i delovali su kao da idu na odmor.

Smejali su se i ugodno razgovarali, baš kao i prethodne subote u kafiću Velvet. Saznali smo i da su dva dana ranije zajedno bili u bioskopu, dok im je društvo pravila novinarka i manekenka Fani Stipković, jedna od Tatjaninih najboljih prijateljica. Čini se da su Tatjana i Goran odlučili da se jedno drugom ne mešaju u život, ali da će biti međusobna potpora i učiniti sve da njihov razvod ne utiče na odrastanje njihove dece.

 

Piše: Dora Juras

Priredio: Stefan Tošović

makonda-tracker