Tatjana Ječmenica: Od spontane žurke do venčanja

0
Proslavljanje šampionske titule RK Vojvodina iznenada se pretvorilo u svadbu bivše teniserke Tatjane Ječmenice i direktora ovog kluba Darka Jevtića, kojim je krunisana njihova ljubav
Tatjana Ječmenica, Foto: Privatna arhiva
Tatjana Ječmenica, Foto: Privatna arhiva

Posle dve godine iskrene ljubavi, bivša teniserka Tatjana Ječmenica (34) udala se za direktora Rukometnog kluba Vojvodina Darka Jevtića (40). Ipak, njihovo venčanje bilo je sve samo ne obično jer kada su se 25. maja uputili u hotel Park na proslavu šampionske titule RK Vojvodina, nisu ni slutili da će te večeri zvanično postati muž i žena i kako će im kumovati sada pokojni predsednik FK Vojvodina Ratko Buturović poznatiji kao Bata Kan Kan, i direktor Srbijagasa i potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović.

- Darko i ja već godinu i po dana živimo zajedno, a iako je bilo izvesno da ćemo se venčati, to nam nije bio prioritet jer smo oboje u zrelim godinama, imamo puno poslovnih obaveza i brakove iza sebe. Međutim, poslednja dva, tri meseca predsednik RK Vojvodina Milan Đukić stalno je govorio Darku da precizira datum venčanja šaleći se: Što tebi da bude bolje nego nama, tako da je te večeri kada smo svi bili pod adrenalinom zbog proslavljanja titule ponovo počeo da nas začikava. Šala da će nam Bata biti kum pošto je na osnivanju jednog sportskog društva kumovao našem upoznavanju prerasla je u istinu, a Dušan Bajatović viknuo je: Ja ću biti kuma, sa čime sam se i sama složila jer nas od ranije veže prijateljstvo iz Teniskog saveza Srbije u kome je on član Upravnog odbora. Bata je ubrzo rekao: Idem po burme i vratio se sa prstenjem i matičarkom pa se proslava titule spontano pretvorila u naše svadbeno veselje, a mi smo bili van sebe od uzbuđenja i sreće što smo sada i zvanično muž i žena. Pošto se sve desilo iznenada sa nama nisu bili članovi naših porodica i brojni prijatelji zbog čega su nas sutradan kritikovali, a ja sam jedino stigla da pozovem svoju rođenu sestru Aleksandru sa kojom sam jako bliska. Isprva je mislila kako se šalim, pa sam u poruci morala da je molim da dođe, a kada se na kraju pojavila bila je potpuno u čudu i samo je obavestila naše roditelje rečima: Samo da znate, ćerka vam se udala - počinje priču kroz smeh Tanja i sa ljubavlju priča o svom sadašnjem suprugu koji je osvojio njeno srce, ali i poverenje njenog sina Alekse (5,5) koga je dobila u braku sa bivšim mužem Markom Radenkovićem (39).

- Srećna sam sa Darkom jer ga je moj sin od samog početka prihvatio i njih dvojica imaju izvanredan odnos. Funkcionišemo kao prava porodica, a meni je to najvažnije. Aleksa je u kontaktu sa biološkim ocem Markom koji poštuje moj sadašnji izbor partnera i zadovoljan je što je takav čovek kraj njegovog deteta, a i Darko je upoznao Marka i njih dvojica imaju korektan i civilizovan odnos - ističe Ječmenica koju je veoma pogodila vest o smrti kuma Ratka Buturovića koji je u noći između 7. i 8. juna iznenada preminuo od srčanog udara u hotelu Park, čiji je bio i vlasnik.

- Oboje nas je pogodila Batina smrt i još ne možemo da prihvatimo da se to desilo jer nam je on bilo veliki prijatelj koga smo mogli da pozovemo u bilo koje doba dana i noći. S obzirom na njegovo bogato životno i poslovno iskustvo uvek nam je davao dobronamerne i pametne savete, tako da nam je veoma teško zbog njegovog odlaska jer nismo stigli ni da se ispričamo posle venčanja - setno kaže ova sportistkinja koja je posle završene karijere osnovala školu tenisa Ječmenica u Novom Sadu, a sada priželjkuje da se ponovo ostvari u ulozi mame.

- Darko i ja smo se našli kao par, a pošto smo oboje avanturisti, naši prijatelji su se našalili kako venčanje nije ni moglo da bude drugačije. Evo, dok pričam sa vama, on mi dobacuje kako me voli kao i prvog dana! Crkveno venčanje planiramo za avgust kada ćemo pozvati sve nama drage ljude. Nadam se da ćemo, ako Bog da, imati i prinovu u porodici jer bih volela da rodim devojčicu - završava Tanja.

 

Jelena Kulović

TAGOVI: Venčanje123
makonda-tracker