Vladimir Putin: Ko je nova prva dama Rusije?

0
Ruski predsednik Vladimir Putin i njegova supruga Ljudmila stavili su tačku na svoj brak. Neki kažu da je glavni razlog to što se uopšte nisu viđali, kao i da se gospođa Putin umorila od muževljevih prevara, ali sve su glasniji oni koji ističu da je čuveni pol
Vladimir Putin, Foto: Guliver
Vladimir Putin, Foto: Guliver

Prošle nedelje u zajedničkoj izjavi predsednik Rusije Vladimir Putin (61) i njegova supruga, nekadašnja stjuardesa Ljudmila (55) saopštili su da se razvode posle trideset godina braka. Proteklog četvrtka oni su zajedno došli na balet Esmeralda u dvorcu Kremlja, a nakon što su odgledali prvi čin, najpre su naglasili kako su oboje oduševljeni baletskom grupom za koju su rekli da je ostavila jak utisak na njih, a potom su se obratili javnosti pred kamerama TV Rosija 24. Nakon što su istakli da više neće živeti zajedno, potrudili su se da budu uverljivi u objašnjenu kako će i posle rastanka ostati u prijateljskim odnosima. O razvodu su tada prvi i verovatno poslednji put govorili u javnosti.

- To je naša zajednička odluka - izjavio je Putin, dok je Ljudmila dodala kako je reč o civilizovanom razvodu.

- Naš brak je gotov zbog činjenice da se više gotovo uopšte ne viđamo - izjavila je bivša gospođa Putin, a prvi čovek Rusije podržao je njenu odluku i potrudio se da ispriča kako stvari izgledaju iz njegovog ugla.
- Moja kompletna aktivnost i sav moj posao u potpunosti su povezani sa javnim životom. Nekome se to sviđa, nekome ne, ali ima ljudi koji su s tim savršeno nespojivi. Vladimir i njegova supruga imaju dve odrasle ćerke, Mariju (28) i Jekaterinu (25) koje su se retko kad pojavljivale u javnosti, a do danas nije poznato gde žive i čime se bave. Zna se da naslednice popularnog političara govore nekoliko jezika, kao i da su fakultete završile u Rusiji, ali je demantovano da su se preselile u inostranstvo.

I dok se ruska javnost ponosi činjenicom da im je predsednik razveden jer je, po istraživanjima, to Putinu podiglo rejting, svetska javnost već danima raspravlja šta je razlog kraha njegovog tri decenije dugog braka. Pojedinci tvrde da je Ljudmila navodno već nekoliko godina u manastiru na severu države, što je i Ruska pravoslavna crkve demantovala, dok s druge strane dobro upućeni izvori prepričavaju privatne razgovore bivše prve dame sa svojim prijateljicama u kojima je ona govorila da je Vladimir vampir koji je iz nje isisao sve sokove.

Ipak, kao navodni glavni krivac njihovog razlaza navodi se bivša gimnastičarka Alina Kabajeva (30) koja se sada bavi politikom i to baš u Putinovoj stranci. Naime, već godinama spekuliše se da je upravo ona predsedniku Rusije rodila dečaka i devojčicu, ali bivša gimnastičarka to je odlučno demantovala. Američki tabloid New York Post tvrdi kako njihov zajednički sin sada ima tri godine, a da je ćerka rođena u novembru 2012. godine. Navodno su se Putin i tada sedamnaestogodišnja Alina upoznali na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, kada je ona u finalnom nastupu izgubila kontrolu nad obručem, pa je umesto zlatne dobila bronzanu medalju. Još tada se spekulisalo kako je on želeo da se vidi s njom kako bi je utešio. I dok svetski mediji traže svaki, pa i najmanji trag potvrde ove romanse, setili su se i intervjua nagrađivane olimpijke koji je dala pre nekoliko godina.

- Naravno, želim da se udam i imam porodicu i decu – govorila je Alina o svojim budućim planovima, dok je upitana ko je njen princ iz bajke, kroz smeh rekla:

- Znate, nikad nisam razmišljala o tome, ali život donosi razna iznenađenja... U jednom trenutku sve je u redu, a onda ugledate osobu koja vam se dopada i sve u vezi s njim vam se sviđa. Za takvu osobu želim da se udam – pričala je bivša gimnastičarka koja je mališana s kojim je viđena predstavila kao sestrića.

Tokom poslednje decenije, Putina su povezivali sa brojnim lepoticama, a s obzirom na to da je on retko kad govorio o svom privatnom životu, priče su se nadovezivale. Tako su ga spojili sa fotografkinjom Janom Paikovom, ali i manekenkom i bivšom špijunkom Anom Šapman. Ljudmila je sve vreme bila van fokusa javnosti jer, kako je govorila, tako je sama želela, a naporni ritam njenog supruga ni najmanje joj nije prijao. Kako je svojevremeno u jednom od intervjua rekla, najviše voli da vreme provodi u kući koju je, navodno, sređivala bez spremačice. Inače, od kada su objavili da se razvode, sećanje na početak bračne sreće najpoznatijeg ruskog para dobilo je novi ugao. Ljudmila, kao ćerka farmera i Vladimir, policajčev sin, venčali su se 1983. godine ubrzo nakon što je on postao agent KGB u Drezdenu, u Nemačkoj. Ako je verovati njenom biografu, Ljudmila se na početku braka pitala da li je izabrala dobrog čoveka za sebe. Njeno nezadovoljstvo nije se promenilo ni kada su se vratili u Lenjingrad nakon raspada Sovjetskog Saveza. Inače, 1990. godine Ljudmila je doživela saobraćajnu nesreću i zadobila nekoliko fraktura. Vladimir, koji je tada bio zamenik gradonačelnika, bio je zauzet dok je američkoj televiziji pokazivao tajkuna Teda Tarnera po gradu, pa je navodno poslao mlađeg pomoćnika u posetu kod svoje supruge u bolnicu sa buketom cveća.

I dok ceo svet s nestrpljenjem očekuje novu prvu damu Rusije, ime nove buduće supruge Vladimira Putina sigurno neće biti obelodanjeno u skorije vreme. To ne smeta svetskim tabloidima koji već prave lične oglase za ruskog predsednika u kom kroz šaljive komentare objašnjavaju sve njegove prednosti: da je šarmantan, voli životinje, odličan je sportista, ponekad prek, ali svakako mekog srca...

 Ksenija Konić

 

makonda-tracker