Severina Vučković: Uz sina sam podetinjila

0
Regionalna pop zvezda Severina Vučković govori o planovima za letnji odmor na koji će otputovati avionom svog izabranika Milana Popovića i priča o petnaestomesečnom sinu Aleksandru koji je čini izuzetno srećnom i ponosnom mamom
Severina Vučković: Foto: Vladimir Šporčić
Severina Vučković: Foto: Vladimir Šporčić

 Regionalna pop zvezda Severina Vučković (41) prošlog utorka plenila je svojom harizmom usred centralne beogradske pešačke zone. U Knez Mihailovu ulicu stigla je u pratnji svog menadžera Tomislava Petrovića kako bi učestvovala u akciji kompanije Frikom. Atraktivna Seve  oprobala se tom prilikom u ulozi prodavačice sladoleda, ali uprkos zatamnjenim naočarima i želji da barem na nekoliko časova bude sasvim obična žena i radnica, nije prošla neopaženo od brojnih prolaznika koji su taj sunčani dan iskoristili za šetnju. U pauzi je čitala najnoviji broj magazina Story i samo za naš list dala intervju u kome je opisala na koga liči njen petnaestomesečni sinčić Aleksandar, ali i otkrila svoje brojne planove za predstojeće leto.

Story: Da li je ova Frikomova akcija probudila u vama nostalgiju za normalnim životom? Jeste li pomislili kako je lepo raditi kao prodavačica koju niko ne prepoznaje?

- Uvek mi je drag susret s ljudima. Ova akcija me je usrećila jer mi je bilo slatko da posmatram reakcije kupaca. A osim toga, nisam ni loša prodavačica. Ovim povodom preporučujem se Frikomu za stalni posao.

Story: Jeste li ikada na sličan način zarađivali džeparac, makar kao tinejdžerka?

- Nisam nikada, ali to mi je bila velika želja. Dok sam bila dete, mislila sam da prodavci sladoleda imaju privilegiju da jedu tu poslasticu u neograničenim količinama, pa sam priželjkivala da se bavim tim poslom. Kao klinci, takmičili smo se ko može da pojede više sladoleda u toku dana. Pobeđivala sam nekoliko puta, ali nisam imala para za mnogo štapića. Pošto sam sada malo starija, dovoljan mi je jedan sladoled dnevno.

Story: Jesu li su vam omiljeni sladoledi oni sa ukusom mediteranskog voća?

- Ono što mi se dopada, bez obzira na to što ga promovišem, jeste Maximo od šumskog voća. Dok sam radila kao prodavačica u Knez Mihailovoj, saznala sam i da se baš taj ukus najbolje prodaje bez obzira na to što ga ja reklamiram.

Story: Jeste li i petnaestomesečnog sinčića Aleksandra počeli da hranite hladnim poslasticama ili je još rano za to?

- Rano je, rano je!

Story: Svojevremeno ste u kupaćem kostimu krasili naslovnu stranu Storyja uz naslov Seksi četrdesete. Budući da volite da konzumirate sladoled koji je kaloričan, kako pred ovu letnju sezonu održavate liniju?

- Svaka srećna žena je prekrasna i zgodna bez obzira na to koliko ima kilograma i kako izgleda.

Story: Čuvate li se nekih namirnica?

- Jedem sve. Ali kada je u toku turneja, to mi oduzme mnogo kilograma.

Story: Šta treba da se desi da biste se podvrgli nekim tehnikama podmlađivanja? Hoćete li tome pribeći tek kada postanete baka pošto vas je sin podmladio?

- Da, možda tek tada. Uz sina sam skroz podetinjila.

Story: Nedavno ste imali fenomenalne koncerte u Beogradu, Kragujevcu i Nišu. Postoji li nagoveštaj da će ih u našoj zemlji biti još?

- Kada mi na ulicama srpskih gradova prilaze srdačni i nasmejani ljudi, srce mi je puno i presrećna sam jer sam taj put do publike pronašla svojim koncertima i pesmama. Na poslednjoj turneji pevala sam u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Ljubljani, Skoplju i svaki nastup za mene je bio poseban, svaki je nosio posebnu emociju. Rijeka zato što je manji grad pa se mnogo ljudi sabilo u tu dvoranu. Beograd zbog toga što smo razmišljali da li ćemo ponoviti uspeh iz 2009. godine. Skoplje jer smo imali prepunu halu Boris Trajkovski pa smo kao i u Zagrebu hteli da radimo dva uzastopna koncerta. U Zagrebu nisam pevala dugo i znala sam da to mora biti jedan od najboljih koncerata što je zaista i bio. To je na neki način moj grad budući da u njemu živim duže nego u Splitu gde sam rođena.

Story: Zašto Splićani još čekaju na vaš koncert?

- Split sam ostavila kao šlag na torti ili bolje rečeno, višnju na šlagu. U Splitu ću održati poslednji koncert na ovoj turneji. Sada me čeka Dubrovnik, 29. juna pevam na Stradunu povodom ulaska Hrvatske u Evropsku uniju. Presrećna sam što će se taj koncert prenositi i na televiziji pa će i gledaoci ispred malih ekrana moći da vide šou Dobro došao u klub i dožive bajku ispričanu u četiri čina. Sigurna sam da će svi koji će otići s mog koncerta, te noći lepo sanjati.

Story: Izuzetno profesionalno nastupili ste u Nišu i Kragujevcu uprkos tome što je vaš sin Aleksandar tada prvi put dobio povišenu temperaturu pa vam nije bilo jednostavno da se razdvojite od njega.

- To sam otkrila sasvim slučajno, dok sam bila na bini. Bilo mi je strašno, ali kasnije su mi rekli kako sam veoma srećna što je tek sa petnaest meseci dobio prvu povišenu temperaturu. Sada sam zadovoljna jer je sve to brzo prošlo.

 Story: Na fotografijama koje je fotograf Storyja nedavno uradio u Zagrebu izgledali ste poput sasvim obične zgodne mlade mame kojoj je sin centar sveta. Na koga mali Aleksandar više liči, na svog oca Milana ili na vas?

- Hvala na ovim komplimentima za izgled. Aleksandar je pola-pola, liči i na mene i na svog tatu, ali mislim da je ipak nekako svoj i poseban. 

Story: Kako ćete provesti leto?

- Turneju nastavljam na jesen, ali tokom celog leta imaću koncerte po manjim gradovima širom regiona. U stvari, nisu to ni manji gradovi… Ovog petka sam u Mariboru, u subotu u Tuzli, potom na Kranjskoj gori pa u Velikoj Gorici...

Story: Hoće li biti vremena da u taj letnji raspored uglavite i termin za venčanje?

- (Smeh)

Story:  Pošto se branite ćutanjem, recite nam gde ćete se odmarati?

- O tome još razmišljam, ali sigurno negde na Jadranu pošto je to najlepše more na svetu.

Story: Hoće li Milan pilotirati do te destinacije za odmor?

- Naravno. (Smeh)

Story: Nedavno ste se, u sasvim opuštenoj odevnoj kombinaciji, provodili i na zagrebačkom koncertu Momčila Bajagića Bajage.

- Volim Bajagu, kao klinka išla sam na tri njegova koncerta, a ovoga puta došla sam na poziv Saše Lošića koji je bio njegov gost. Loša mi je napisao nekoliko pesama koje izuzetno volim i često ih pevam. Veoma se dugo znamo i bilo mi je prelepo na tom muzičkom druženju čiji domaćin je bio Bajaga.

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker