Roksanda Đorđević - Čekajući modernog viteza

1
Otkako je letos okončala svoju dugu vezu, novinarka informativnog programa TV B92 Roksanda Đorđević posvećena je isključivo karijeri, ali potajno priželjkuje da se pojavi onaj pred kojim će joj zaklecati kolena

Dvadesetosmogodišnja novinarka informativnog programa televizije B92 Roksanda Đorđević, na malim ekranima uvek odaje utisak veoma ozbiljne i stroge osobe, dok je u društvu svoje porodice i bliskih prijatelja nonšalantna, duhovita i neposredna. Iako je rad u informativnoj redakciji izuzetno zahtevan i naporan posao za jednu ženu, ova plavokosa dama ni u jednom trenutku nije zažalila što je odabrala baš ovaj put novinarstva.

- Kada se radi posao koji se jako voli, ništa nije teško, a mene informativa zaista ispunjava. Brz način razmišljanja, prave reakcije u pravo vreme… samo su neki od činilaca zbog kojih sam zaljubljena u svoj posao. Već šest godina radim vesti i puna sam entuzijazma, čak i kada je naporno. Godinama se trudim da u javnosti budem ozbiljna jer se bavim takvom profesijom u kojoj gledaoci ne bi trebalo da znaju za moj emotivni status i raspoloženje. To ne sme da se odražava na njihovo poimanje onoga što prezentujem - započinje priču Roksanda koja je donedavno vodila i emisiju Stanje nacije.

Pored brojnih svakodnevnih poslovnih obaveza, Roksanda završava i master studije na Fakultetu za kulturu i medije univerziteta Megatrend, ali ne smatra da je to razlog da se odrekne svog privatnog života.

- Sve je stvar ličnog izbora. Niko nikoga ne primorava da radi po petnaest sati i da se svesno odrekne privatnog života i porodice. Smatram da je pravo vreme za osnivanje porodice trenutak kada se čovek oseti spremnim na taj korak i kada ima pravog partnera pored sebe s kim to želi da podeli. Kada dođe vreme, i ja ću se prilagoditi takvim okolnostima - kaže Đorđevićeva koja se ne zavarava utopističkom idejom o idealnom životnom pratiocu.

- Savršena osoba ne postoji i nikada nisam tražila takvog partnera. Kada se pojave leptirići u stomaku, cela teorija o gospodinu savršenom uglavnom pada u vodu. Ali, verujem u odnos pun iskrene ljubavi i poštovanja - dodaje Roksanda. Otkako je letos, nakon tri i po godine zabavljanja, izašla iz veze sa novinarom Aljošom Milenkovićem, Roksanda je svoj život potpuno posvetila poslu i studijama. Poznati par se bez svađa i skandala mirno razišao onda kada su shvatili da su emocije koje su ih spajale, sasvim izbledele.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker