Humanitarni turnir u malom fudbalu

0
Zahvaljujući društveno odgovornom poslovanju domaćih i stranih kompanija u Srbiji, sakupljeno je preko 11.000 evra za zbrinjavanje pacijenata terminalno obolelih od raka.

Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu „BELhospice“ na terenima Sportskog centra Kovilovo  organizovalo je peti humanitarni turnir u malom fudbalu, u kome su snage odmerili predstavnici najvećih kompanija  koje posluju u Srbiji.

Ovaj turnir se tradicionalno organizuje svake godine, a ovogodišnjom akcijom prikupljeno je 11.000 eura namenjenih za zbrinjavanje pacijenata terminalno obolelih od raka.

Humanitarni turnir organizovan je uz podršku farmaceutske kompanije Actavis, kao i kompanija Credit Agricole banka, Telenora, Coca-Cola Hellenic, KPMG, Executive Group, Roche, Saga, Unicredit banka, Schoenherr, Telegroup, Nelt, 204. vazduhoplovna brigada koje će na turniru učestvovati sa timovima svojih zaposlenih.

Za fair play igru i sportsko ponašanje na terenu pobrinuće se tim Mentalnog razgibavanja, Darko i Marko.

Onkološki pacijenti po otpuštanju iz bolnica često su prepušteni sebi i svojim porodicama. Ovi  pacijenti su jedna od najranjivijih socijalnih grupa u našem društvu, a njihova patnja se produžava zbog nedostatka specifičnog znanja, odgovarajućih ustanova, kao i odgovarajućih lekova za lečenje hroničnog kancerskog bola koji nisu lako dostupni.

Osnivanjem BELhospice centra 2004. godine kao prve dobrotovorne organizacije u Srbiji posvećene specijalizovanom palijativnom zbrinjavanju, pacijenti dobijaju mogućnost da kroz kućno zbrinjavanje ostvare bolji kvalitet života, koliko je to u datim okolnostima moguće. BELhospice to postiže kroz aktivnu i sveobuhvatnu brigu o pacijentima koja podrazumeva medicinsku kontrolu bola i drugih simptoma bolesti kao i psihološku, socijalnu i duhovnu podršku pacijentima i njihovim porodicama. U zbrinjavanju učestvuju timovi sastavljeni od profesionalaca različitih profila (lekari, medicinske sestre, socijalni radnici, psiholozi).

Sve usluge palijativnog zbrinjavanja su potpuno besplatne za pacijente i njihove porodice, a celokupan rad BELhospice centra finansira se putem donacija i dobrotvornih akcija koje BELhospice organizuje tokom godine.

makonda-tracker