Bane Opačić: Od sada smo jedno

0
Kompozitor i tekstopisac Bane Opačić i njegova dugogodišnja devojka Marina Pekić 31. maja priredili su nezaboravno slavlje povodom krunisanja svoje ljubavi koja ih osnažuje i inspiriše
Bane Opačić, Foto: Privatna arhiva
Bane Opačić, Foto: Privatna arhiva

Uprkos hladnom i kišnom danu, tekstopisac i kompozitor Bane Opačić (35) upriličio je u petak, 31. maja, nezaboravnu svadbenu ceremoniju na kojoj je izgovorio sudbonosno da svojoj dugogodišnjoj devojci Marini (27). Ceremonija sklapanja građanskog braka održana je u Jakovu blizu Surčina, a za tu priliku ambijent restorana Klub S potpuno je preuređen.

- Komentari naših gostiju bili su kako smo im priredili bajku, a mi je živimo od trenutka kada smo se sreli. Venčanje je uzvičnik u divnoj priči koju smo počeli da pišemo zajedno. Svi koji su tog dana bili uz nas delili su divnu energiju s nama i među sobom. Čini nam se da nikada na jednom mestu nismo videli toliko lepih ljudi i iskrenih osmeha. Okruženi  najbližima, uživali smo u svakom trenutku i slavili ljubav – kažu ushićeni mladenci i otkrivaju uz koju numeru su odigrali prvi bračni ples.

- Oboje izuzetno volimo Džibonija, a reči pesme Od prvog trena za tobom žeđam savršeno opisuju ono što osećamo jedno prema drugom otkako smo se sreli. Našao sam te i vredelo je svakog koraka ovo traženje – pesma je za koju mi je inspiracija bila supruga Marina i sigurno bi ona bila izbor za prvi ples da je Nikola Rokvić stigao da je snimi do naše svadbe. Ovako nismo želeli da zbunjujemo goste pa je izbor pao na pesmu Žeđam – prepričava Bane uzavrelu atmosferu sa venčanja na kome su čak i gosti uglavnom bili odeveni u belo.

- Predivan ambijent restorana, gosti obučeni u belo, kumovi u inat u crnom, mlada koja kasni,  mladoženja u panici dok ga kumovi podsećaju na film Odbegla mlada, saten posut laticama cveća, ljubičaste orhideje, bele ruže, dva sigurna da i četiri potpisa. Zar vam ovo ne zvuči kao savršeno venčanje – uz osmeh konstatuje Opačić čija izabranica je zadržala svoje i dodala Banetovo prezime.

- Želela sam da zadržim sebe, ali kako moj muž kaže, dve smo polovine nečeg  što je jednom bilo celo. A ja se tek s njim osećam celom, pa se zato sada prezivam Marina Pekić - Opačić. Prezime Pekić zadržala sam delom kao vezu sa svojim poreklom, a delom kao Banetov i moj način da jedno drugom ništa ne oduzimamo, već dodajemo – priča srećna nevesta čija venčanica je rad domaćeg kreatora.

- Dizajner Mihano Momosa s velikom posvećenošću kreirao je moju unikatnu venčanicu i haljine koje su našoj bajci dale jedinstvene i potpuno drugačije korice. Mladen Baron je sa svojom dobrom energijom mom Banetu olakšao mukotrpne probe odela koje inače ne voli i ne nosi. Šminkerka Katarina-Keti Nikolić, koja nam je inače bila desna ruka tog dana, potrudila se da me nacrta približno onako kako smo mi nacrtali našu ljubav – iskreno će Marina na čijoj ruci sada blista prelepa burma.

- Burme su odabrale nas. Ženska je prefinjena i sjajna, a muška snažna i obe su od belog zlata.  Neki kažu zlatni okovi na prstima, nama su ovi okovi simboli slobode i poverenja – jedinstveni su mladenci. Svedoci na venčanju takođe su bitna karika emotivne povezanosti taze venčanih supružnika pa je tako izbor kumova pao na Marinine i Banetove dugogodišnje poznanike.

- Moja dugogodišnja prijateljica Biljana Lukić, inače vlasnik i direktor Dream house publishing, advertising i PR company, čiji sam klijent već dugo vremena, bila je zbog svih godina iskrenog prijateljstva moj jedini i najdraži izbor za tu ulogu. Biljana, njen suprug Ognjan Radivojević i ja zajedno bijemo razne poslovne i privatne bitke i za sebe često kažemo da smo tri musketara. Marinina kuma Dragana Milović, njena je prijateljica još iz studentskih dana. Bile su jedna uz drugu i u lepim i u teškim trenucima – priča tvorac brojnih hitova na domaćem estradnom nebu i ističe da sa Marinom još od perioda zabavljanja živi istinski san.

- Videli smo se i prepoznali jednog oktobra jedne godine. Od tada oboje živimo naš san, imamo najlepša buđenja i uspavljivanja i živimo svaki trenutak potpuno posvećeno i ispunjeno. Ako bismo brojali u danima, zvučalo bi premalo, ako bismo brojali u osećanjima i pripadanju, ne bi stalo u jedan život. Makibane je jedna reč – smelo tvrde partneri koji su spremno dočekali pitanje o planiranju prinove.

- Ljubav koja nas prati čitavim ovim putem nagradiće nas u trenutku kada to bude htela roditeljstvom. Mi ćemo ga radosno dočekati i primiti kao najveći dar – kaže Marina koja je večita inspiracija svom dragom za stvaranje pesama.

- Jednom sam rekao kako mora da sam dobar čovek kada je život odlučio da me nagradi ljubavlju moje predivne žene. Ona je bila: Sto bespuća, Ruka za spas, Bez milosti i Jedina si vredela od svih. Bila je Ako je do mene i Perje, Šta ću ja  i Da me malo hoće, Moj dukat, moja Sanjam te... Sada je: Ljubavi molim te završi ovo, Voleo si skota, Zagrli me, Niko me nema, Donesi... I biće sve buduće jer je sve što sam čekao i sanjao da ljubav jeste i još mnogo više. Moja jedina istina i dokaz da sam život do sad živeo čistim srcem jer je njeno baš isto takvo – nadahnuto govori Bane o izabranici svog srca koja nam je otkrila i  svadbeni muzički  repertoar.

- Exploziv bend iz Novog Sada svojom muzikom vodio nas je kroz različite godine, predele i jezike, a naši dragi prijatelji Goca Tržan, Ogi Radivojević i Bojan Vasković iz Lexington benda nesebično su trošili svoje glasne žice pevajući pesme koje je moj Bane napisao za njih. Bidermajer je uhvatila moja kuma Dragana. Časno i pošteno borila se da bude sledeća na redu. Navijamo za nju od sveg srca – zaključuje dama zahvaljujući kojoj nastaju neke od najlepših pesama na domaćoj pop sceni.

Nikola Rumenić

makonda-tracker