Kristijan Curavić: Ne mogu preboleti gubitak Nikoline i njene ćerke Hane

1
Bivši dečko hrvatske voditeljke Nikoline Pišek tvrdi da još žali zbog toga što je izgubio porodicu koju je imao sa njom i njenom ćerkom Hanom.
Kristijan Curavić, Nikolina Pišek, foto: Story press
Kristijan Curavić, Nikolina Pišek, foto: Story press

Kao svetski rekorder u ronjenju na dah ispod leda, Kristijan Curavić se poslednjih šest godina posvetio radu vlastitog preduzeća Global Under Water Awareness Association, kojoj je cilj da očisti mora, reke i jezera i osvesti ljude po pitanju posledica zagađenja kopnenih voda i mora. Ostvarenju tog cilja prionuo je uz pomoć vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona u partnerstvu sa Fondacijom Princ Albert II, ali je za hrvatski Story otkrio koliko je žrtvovao svoj privatan život, pa i vezu sa Nikolinom Pišek koja se okončala posle tri godine ljubavi u leto 2010.


- U najtežim trenucima čovek sam sebe najviše upozna i oblikuje. Dok je bilo najteže, nije bilo lako uvek razmišljati pozitivno. Kad još nije bilo finansijske podrške princa Alberta i Bernija Eklstona, uložio sam sve ronilačke centre, opremu za ronjenje, novac koji sam zaradio… U poslednjih sam šest godina sve uložio i sve izgubio. Mogao sam popraviti finansijsku situaciju jer sam norveški državljanin i profesionalni ronilac pa sam tamo mogao zarađ‰ivati i 20.000 evra mesečno. Ipak, pobeda je kad u najtežim trenucima ostanete u tim problemima. To je bila neprestana borba protiv sebe koja je predugo trajala, ali ovo što sam izgubio – ronilačke centre, brodove koje sam imao, opremu koju sam prodao – svi su ti gubici nula. Novac uvek možete zaraditi, ali izgubio sam nešto što neću preboleti. U tih pet, šest godina etablirao sam se i u porodičnom smislu. Nikolina i njena ćerka Hana bile su mi porodica koju sam praktično zbog toga izgubio. Bio sam toliko tvrdoglav s tim projektom, sve sam ljude oko sebe vukao dolje, ugrožavao njihov život i u tom sam trenutku shvatio da neću moći odustati od cilja. I tada sam izgubio obitelj. Sve se može nadoknaditi, ali ne to što mi je najviše značilo. I to je nešto što me i danas muči i što nisam preboleo - ispričao je Curavić.

 

 

makonda-tracker