Seka Aleksić: Berina, počivaj u miru, anđele...

1
Pevačice se pridružila poznatima koji podržavaju JMBG proteste u Sarajevu

Seka Aleksić napisala je na svom blogu tekst pod nazivom Berina, počivaj u miru u kom je izrazila žaljenje zbog smrti bebe kojoj zbog birokratije nije na vreme ukazana medicinska pomoć.

- Pobogu, van sebe, kroz suze, pišem ove redove! ZAR JE DETE ROBA KOJU TREBA PROŠVERCOVATI PREKO GRANICE! Zar je tolika otuđenost i nepoverenje opselo ljudske duše da ne shvataju da jedan NOVI ŽIVOT MORA BITI SPAŠEN!' (...) Ne znam čija je ovo sramota. Ne želim da ulazim u to. Znam čija je bol i patnja! Ne znam ko nije uplatio novac koji je trebao, ne znam ko je kriv. Ne znam ni kada će političari, graničari, ko god, da shvate da ljudski život ne poznaje procedure! Ne znam ni kada će nastupiti humanost među ljudima! Trenutno ništa ne znam… Berina počivaj u miru, anđele… - piše Seka Aleksić.

Proteste u Sarajevu  za hitno donošenje jedinstvenog matičnog broja, javno su podržali i Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Nebojša Glogovac, Branko Đurić, Jelena Karleša, Mirko Ilić, Milton Glaser, Čedomir Jovanović, Igor Milanović, Bojan Zulfikarpašić i mnogi drugi.

makonda-tracker