Poslednje zbogom slavnom umetniku

0
Uprkos hrabrosti sa kojom se godinama borio protiv opakog raka debelog creva koji je metastazirao na pluća, pevač Vladimir Savčić - Čobi prošlog petka izgubio je bitku sa surovom bolešću
Vladimir Savčić Čobi
Vladimir Savčić Čobi

Nakon nekoliko tragičnih događaja koji su ga zadesili u poslednjih pet godina, u petak, 20. marta, čuveni pevač Vladimir Savčić - Čobi otišao je u legendu. Velikana muzike scene, koji je svoj put ka zvezdama popločao još u vreme bivše Jugoslavije, porazio je opaki kancer debelog creva sa kojim se borio više od pola decenije. Poslednje dane života srpski umetnik proveo je u Kliničkom centru Srbije gde se grčevito borio za svako novo sutra koje su mu upotpunjavale voljene ćerke Vladana i Gorana.


- Bio sam u Solunu kada mi je javljeno da je moj veliki prijatelj preminuo - tužno kaže za Story Raka Marić, menadžer pokojnog pevača koji je nakon što mu je saopštena tragična vest avionom doputovao za Beograd. - Svi mi, njemu bliski ljudi, znali smo da je u teškom stanju i poslednjih dana sam se konstantno čuo sa njim sve dok nije pao u komu. Bili smo prijatelji od detinjstva, a ja sam tokom celog života cenio njega i njegove pesme i, pre svega, kao prijatelj imam obavezu da se dostojno oprostim s njim - drhtavim glasom završava Marić koji je Čobija poznavao kao večito nasmejanog i raspevanog umetnika i prijatelja.

Nikola Rumenić

makonda-tracker