Danijela Pantić: Jedva čekam da postanem mama

0
Tek po isteku prvog tromesečja trudnoće, voditeljka Danijela Pantić saznala je da je trudna. Tri meseca pre porođaja, ona sa svojim dečkom Nenadom Conićem kuje planove o venčanju i temeljno se priprema za roditeljstvo
Danijela Pantić, Foto: Luka Šarac
Danijela Pantić, Foto: Luka Šarac

Voditeljka TV Prva Danijela Pantić (36) trenutno uživa u šestom mesecu trudnoće i jedva čeka dan kada će ona i njen dečko Nenad Conić (30) postati roditelji. Jedna od domaćica emisije Tačno u 1 i njen dragi, koji je po struci IT stručnjak, upoznali su se dok su radili zajedno na projektu Evropske unije, a programer je učino prvi korak i pozvao voditeljku u bioskop. Partneri su se najpre upoznavali kroz druženje, a ubrzo potom upustili su se u romansu koju će uskoro krunisati brakom i prinovom.

- Na prvi pregled kod ginekologa stigla sam da odem tek u trećem mesecu trudnoće jer sam pre toga bila na putovanjima, ali od prvog dana sumnjala sam da sam u drugom stanju. Sačekala sam da odem kod lekara po stručno mišljenje i kad sam dobila željenu  informaciju, bila sam presrećna jer sam to zaista dugo priželjkivala – iskrena je voditeljka koja se svakodnevno putem stručne literature informiše šta je za nju najbolje tokom trudnoće i priprema za porođaj.

- Najviše sam se bavila ishranom zato što sam vegetarijanka, a u početku svi su mi govorili kako treba da jedem mesne proizvode jer su oni neophodni za bebin razvoj. Otišla sam kod nutricioniste koji mi je otklonio zabrinutost, a pozabavila sam se i stručnim istraživanjima. Uvidela sam kako je za trudnice najbolje da budu vegetarijanke i jedu mleko i jaja, a meso im i nije toliko potrebno. Ipak, dok pričam o porođaju, često se uplašim, ali nadam se da će sve proći  u najboljem redu. Saznala sam da je najbezbolniji prirodni porođaj i to u kadi, pa planiram da bebu rodim na taj način. O svim ostalim strahovima u vezi sa trudnoćom konsultovala sam se sa mnogim mamama. One su me savetovale da se opustim i ne razmišljam mnogo o tome jer sada svakako nema nazad – govori kroz osmeh Danijela koja, iako u drugom stanju, još redovno ide na posao. Ipak, namerava da uskoro napravi pauzu i tada će se, kako kaže, u potpunosti posvetiti porodici.

- Još sa sigurnošću ne znamo kog je pola beba, a na prethodnom pregledu lekar mi je rekao da najverovatnije čekamo dečaka. Mada smo moj partner i ja u početku priželjkivali devojčicu, veoma nas je obradovala vest da ćemo najverovatnije dobiti sina. Svakako, pol beba nije toliko važan koliko da ona bude živa i zdrava– otkriva voditeljka koja još nije odredila datum venčanja sa ocem svog deteta.

- Planirali smo venčanje, a s obzirom na to da ću ja biti sve veća i sve teže hodati, ne možemo da se dogovorimo kako treba da izgleda naša svadba. Stalno se dvoumimo da li da napravimo veliko slavlje ili proslavu u užem krugu prijatelja i porodice, tako da se još ništa konkretno nismo dogovorili – kaže Danijela.

Danilo Mašojević

 

makonda-tracker