Halid Bešlić - Teški dani borbe bosanskog Sinatre

0
Legendarni pevač Halid Bešlić, koji je prošle nedelje teško povređen u saobraćajnoj nesreći, posle delikatnih operacija na licu uspešno se oporavlja, a uz njega su svakodnevno supruga Seida i sin Dino

Vest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je teško povređen kralj narodnog melosa Halid Bešlić, šokirala je prošle nedelje javnost u čitavom regionu. Pedesetpetogodišnji pevač u utorak 10. marta u 4 sata i 20 minuta sleteo je sa puta u naselju Kobilja glava kod Vogošća, na mestu koje je samo kilometar udaljeno od njegove kuće. Halid nije bio vezan, zbog čega je glavom udario u šoferšajbnu svoje škode superb kojom je upravljao i tom prilikom zadobio teške povrede desne strane glave. I pored povreda, pevač je smogao snage da u tom trenutku svojim mobilnim telefonom pozove Hitnu pomoć i sam izađe iz automobila. U Urgentni centar KC Koševo odmah su stigli Halidova supruga Seida, sin Dino i brojni prijatelji koji su čekali vesti od dežurnih lekara. Halid je primljen sa teškim povredama kostiju lica, jezika i desnog oka, a dva tima lekara, predvođena maksilofacijalnim hirurgom i oftalmologom operisali su ga više od sedam sati. Nakon operacije, pevač koji je u svojoj karijeri objavio 18 albuma, smešten je na intenzivnu jedinicu Klinike za neurohirurgiju, gde je uspavan kako ne bi trpeo bolove.


U narednim danima javnost je pomno pratila postoperativni tok legendarnog pevača, a najviše brige njegovim bližnjima zadavale su loše prognoze lekara za pevačevo desno oko, budući da je njegova vidna funkcija dovedena u pitanje. Njegova supruga Seida, iako nije želela da se oglašava javno, pristala je da za Story opiše prvi susret sa Halidom nakon nesreće.


- Halid je sada dobro i, prema rečima lekara, njegovo stanje ide nabolje. Sin i ja svakog dana odlazimo kod njega, a u petak je prvi put bio budan pa smo malo razgovarali sa njim. Iako teško komunicira, seća se svega što mu se dogodilo u noći nesreće i do samog ulaska u operacionu salu bio je u svesnom stanju. Odmah po našem izlasku iz sobe, ponovo je zaspao. Inače, zbog bolova i sedativa koje mu daju, vodili smo računa da ga ne zamaramo pričom. Lekari ga za sada neće dodatno operisati, ali nije isključeno da u budućnosti bude potreban još neki korektivni zahvat - rekla je Seida Bešlić.

makonda-tracker